Πολιτική

01/02/2023 - 20:36

Οι ευθύνες των Κύτελη – Μαμάκου – Ζαφειρίου και τα ρατσιστικά παραληρήματα.... Η Λαϊκή Συσπείρωση για την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Σχόλιο Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Μυτιλήνης για τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μυτιλήνης της 30ης-1-2023:

Η ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου της 30ης-1-2023 για την αυτονόητη απόρριψη της μελέτης περιβαλλοντικών όρων για τη Βάστρια δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να κρύψει τις ευθύνες της δημοτικής αρχής Κύτελη – Μαμάκου – Ζαφειρίου για τη μέχρι τώρα στάση τους. Γιατί έχουν όλοι μαζί βάλει τη σφραγίδα τους, με τη συναίνεσή τους, στην προσπάθεια δημιουργίας δομής – φυλακής στο νησί μας, ακολουθώντας τις επιταγές της πολιτικής εγκλωβισμού που επιβάλει η ΕΕ και πιστά τηρεί η κυβέρνηση, τόσο η σημερινή, όσο και η προηγούμενη.

Αυτή η πολιτική άλλωστε είναι που τροφοδοτεί και τα ρατσιστικά παραληρήματα, όπως αυτό του Δημάρχου, που καμαρώνει ότι «οι πρόσφυγες και μετανάστες θα είναι σε κλειστή φυλακή», όπως τόλμησε να αναφωνήσει.

Όχι μόνο καταδικάζουμε τέτοιες φωνές, αλλά θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να σταματήσει κάθε εργασία στη δομή που παραβιάζει κάθε έννοια προστασίας του περιβάλλοντος και κυρίως για να ανατραπούν τα σχέδια μετατροπής του νησιού μας σε απέραντη φυλακή ανθρώπινων ψυχών.

Μοιράσου το άρθρο!