Πολιτική

19/01/2011 - 08:14

Οι χορηγίες που μοιράστηκαν στη Λέσβο...

Σε Αϊ Βασίλη του βορείου Αιγαίου έχει μετατραπεί η υφυπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας, Ελπίδα Τσουρή, η οποία, παρά τη λιτότητα, μοιράζει χρήματα σε αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους, συγγραφείς, διοργανωτές φεστιβάλ, κινηματογραφιστές των νησιών.

Με άγνωστα κριτήρια επιχορήγησε από τις 27 θεατρικές ομάδες που έλαβαν μέρος στην συνάντηση, τηνΑστική Εταιρεία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα «ΕΠΩΔΟΣ» και τη Θεατρική Ομάδα Μυτιλήνης «Οι Αστεγοι» με το ποσό των 5.000 ευρώ έκαστη, για να παρουσιάσουν τη θεατρική παράσταση «Οι Γερόντισσες και η Θάλασσα» του Γιάννη Ρίτσου και τη «μικρή μας πόλη» του Θόρντον Γουάιλντερ, στο πλαίσιο της 22ης Συνάντησης. Για ποιο λόγο επέλεξε τη συγκεκριμένη «αστική εταιρεία» κι όχι κάποια άλλη ομάδα ή πολιτιστικό σύλλογο παραμένει άγνωστο... Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πρόγραμμα της συνάντησης, η παράσταση της «Επωδού» αναγράφεται το όνομα της παράστασης, αλλά όχι από ποιον διοργανώνεται, ενώ σε όλες τις άλλες εκδηλώσεις αναφέρονται τα ονόματα των φορέων διοργάνωσης. Πάντως, το ΦΕΚ άπλα δηλώνει πως επιχορηγείται για παραστάσεις στη Μύρινα Λήμνου και στον Πολιχνίτο Λέσβου.

Προκλητική είναι η επιχορήγηση με το ποσό των 10.000 ευρώ του ανύπαρκτου ντοκιμαντέρ υπό τον τίτλο «Τεριάντ, ο άνθρωπος και το έργο του» από την εταιρεία «diga pictures, οπτικοακουστικές παραγωγές Παύλος Αβαγιανός», τα γυρίσματα της οποίας θα γίνουν στη Λέσβο και τη Γαλλία, αφενός γιατί το Μουσείο Τεριάντ στη Βαρειά Μυτιλήνης ήταν χρόνια εγκαταλελειμμένο από την Περιφέρεια Αιγαίου μέχρι να καταλήξει τελικά στο ΥΠΠΟ και αφετέρου γιατί προς το παρόν ο δημιουργός ασκεί τα... σκηνοθετικά του ταλέντα στο μοντάζ μαγνητοσκοπημένων πρωτοχρονιάτικων πάρτι για τη σελίδα foititeliatv.gr

Η γ.γ. Αιγαίου και Νησιωτικής πολιτικής επιχορήγησε επίσης τον Αθλητικό Σύλλογο Μυτιλήνης «Αθλοκίνηση» με το ποσό των 1.800 ευρώ, για την αθλητική του δραστηριότητα. Αυτή η αθλητική δραστηριότητα, που χρήζει δωρεάς, έχει φέρει στην κατάταξη του ΣΕΓΑΣ τον εν λόγω αθλητικό όμιλο στηνθέση 126. Σε αυτή την περίπτωση, λοιπόν, δεν είναι μόνο προκλητικό το γεγονός ότι μοιράζει λεφτά, αλλά και σε αθλητικούς ομίλους κατώτερους στην κατάταξη από πολλά άλλα νησιωτικά σωματεία. Επίσης, επιχορήγηση της τάξεως των 5.000 ευρώ «τσίμπησε» και η Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Ηλιαχτίδα» για την πολιτιστική - κοινωνική της δραστηριότητα. Θα ήταν μια άγνωστη φιλανθρωπική οργάνωση αν δεν είχε κατηγορηθεί μόλις στις αρχές του νέου έτους για φωτογραφικές προσλήψεις εκτός ΑΣΕΠ. Επιχορήγηση 3.000 ευρώ έλαβαν ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του 6ου δημοτικού σχολείου Μυτιλήνης, για τη διοργάνωση εκδήλωσης με αφορμή τη γιορτή των Τριών Ιεραρχών και το μορφωτικό σωματείο φάντασμα «Η Αναγέννηση» για τη διοργάνωση των τριήμερων παραδοσιακών - πολιτιστικών εκδηλώσεων «Το πανηγύρι του ταύρου».

Ανάλογη και η περίπτωση της προμήθειας 120 αντιτύπων της έκδοσης με τίτλο «Λέσβος Πατρίδα μου» του Ευστρ. Αθανάση, με 1.800 ευρώ, δηλαδή 15 ευρώ το κομμάτι, για τις βιβλιοθήκες των σχολείων (Δημοτικών και Γυμνασίων) της Λέσβου, καθώς και σε Λεσβιακές παροικίες του εξωτερικού.

  πηγή: εφημερίδα ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ Νίνα Τσιμπούλη

Μοιράσου το άρθρο!