Πολιτική

20/02/2013 - 06:09

Οι καταγγελίες «ξύπνησαν» την Αποκεντρωμένη Διοίκηση ώστε να ελέγξει τις πινακίδες για το κυνήγι

Οι καταγγελίες ξύπνησαν την Αποκεντρωμένη Διοίκηση  ώστε να ελέγξει τις πινακίδες για το κυνήγι

 

ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΙΓΑΙΟΥ
 
Ενέργειες της Α.Δ.Α, με αφορμή τις καταγγελίες για παράνομη θήρα στο Καταφύγιο Άγριας Ζωής «Αλική Καλλονής – Νουτζάρια - Καντρί – Μέσα» στον υδροβιότοπο της Καλλονής του Δήμου Λέσβου.
 
   Με αφορμή τα όσα γράφτηκαν το τελευταίο διάστημα  στον τοπικό τύπο της Λέσβου σχετικά με την παράνομη άσκηση θήρας εντός του Καταφυγίου της Άγριας Ζωής «Αλική Καλλονής – Νουτζάρια - Καντρί – Μέσα», τα οποία καταγγέλλει πολιτικό κόμμα αναφέροντας συγκεκριμένο περιστατικό (με φωτογραφία του δράστη), η Γενική Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, κα Χριστιάνα Καλογήρου, σε συνεργασία με τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες της  Γενικής Διεύθυνσης Δασών  & Αγροτικών Υποθέσεων, επιλήφθηκε άμεσα επί του θέματος, προβαίνοντας στις απαραίτητες ενέργειες.
   Πιο συγκεκριμένα, στις 08-02-2013, κατά την επίσκεψη του Γενικού Διευθυντή Δασών και Αγροτικών Υποθέσεων της Α. Δ. Α. πραγματοποιήθηκε, στη Μυτιλήνη, επιτόπια αυτοψία, μαζί με τον Διευθυντή Δασών Λέσβου, στο Καταφύγιο Άγριας Ζωής στον υδροβιότοπο της Καλλονής του Δήμου Λέσβου, όπου και  διαπιστώθηκε ότι υπήρχε μόνο μία Πινακίδα Απαγόρευσης της Θήρας.
   Αμέσως μετά, εστάλη από την αρμόδια Γενική Διεύθυνση Δασών, σχετικό έγγραφο προς τη Διεύθυνση Δασών Λέσβου, από την οποία ζητείται η άμεση αναζήτηση της ταυτότητας του δράστη και η ενέργεια κάθε νόμιμης πράξης.
   Επιπλέον, έχει ζητηθεί από την Β’ Κ.Ο.Α να προμηθευτεί άμεσα και να τοποθετήσει, με τη βοήθεια της Διεύθυνσης Δασών Λέσβου, επαρκή αριθμό Πινακίδων στο συγκεκριμένο Καταφύγιο Άγριας Ζωής αλλά και να προγραμματίσει παρόμοιες δράσεις σε όλα τα καταφύγια της περιοχής ευθύνης της, τα οποία θα ελέγξει η Γενική Διεύθυνση Δασών & Αγροτικών Υποθέσεων.
   Τέλος, επισημάνθηκε στη Β’ Κ.Ο.Α., η αναγκαιότητα προγραμματισμού από μεριάς της, ελέγχου πύκνωσης των περιπολιών στο συγκεκριμένο Κ.Α.Ζ. και στους υπόλοιπους υδροβιοτόπους του νησιού.
   Η Γενική Γραμματέας, θεωρεί απαράδεκτα τα φαινόμενα αφαίρεσης των Πινακίδων και τα φαινόμενα της λαθροθηρίας, γεγονός που επισήμανε ιδιαίτερα στους Υπηρεσιακούς Παράγοντες της Διεύθυνσης Δασών Λέσβου, ζητώντας την ιδιαίτερη προσοχή τους.

Μοιράσου το άρθρο!