Πολιτική

06/01/2022 - 10:17

"Oι κυβερνητικοί καλικάντζαροι επιμένουν να καταστρέψουν τα νησιά μας"

Η Κυβέρνηση στέλνει τα μηχανήματα των εργολάβων της για να «κατακτήσουν» τα νησιά μας. Η ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ συμμετέχει στον αγώνα των κατοίκων της Χίου σήμερα και της Λέσβου αύριο για να μην γίνουν οι υπερδομές-φυλακές προσφύγων όπως με συνέπεια υποστηρίζει εδώ και 2,5 χρόνια μέσα και έξω από το Περιφερειακό Συμβούλιο. 

Οι κυβερνητικοί καλικάντζαροι πρέπει να γυρίσουν στο κάτω κόσμο, σ'αυτόν όπου ανήκουν. 

 

ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ

---

Ανακοίνωση - κάλεσμα των αυτοδιοικητικών παρατάξεων για την αναθέρμανση των προσπαθειών της κυβέρνησης κατασκευής δομής στην <<Βάστρια>>.

 

Το μεγάλο και δυσεπίλυτο θέμα του μεταναστευτικού ποτέ δεν έπαψε για τα νησιά του Αιγαίου.

Η κυβέρνηση, αγνοώντας επιδεικτικά την βούληση των τοπικών κοινωνιών, αντί να προσπαθήσει να βρει λύση τέτοια , που και τα νησιά να μην υποφέρουν και οι πρόσφυγες να έχουν αξιοπρεπή υποδοχή και διαβίωση, για το συντομότερο δυνατό διάστημα παραμονής τους, επιλέγει είτε βίαιες επαναπροωθήσεις , είτε δημιουργία κλειστών δομών φύλαξης πολλών χιλιάδων θέσεων.

     Δύο χρόνια πριν ο Λεσβιακός λαός είχε διατρανώσει ότι δεν συμφωνεί με την ύπαρξη τέτοιας δομής στο νησί. Η αποφασιστικότητά του ματαίωσε την μετατροπής της ‘’Καράβας’’ σε φυλακή.

      Παρόλα αυτά το κυβερνητικό επιτελείο δεν πτοήθηκε. Η τακτική της εναλλαγής βούρδουλα και καρότου της είναι ανέκαθεν γνωστή. Αφού δοκίμασε τα ΜΑΤ στην Καράβα και δεν της βγήκε , το γύρισε στις υποσχέσεις. Προσπάθησε να δελεάσει τους δημάρχους με τάχα αύξηση των  χρηματοδοτήσεων , κάτι που έτσι κι αλλιώς όφειλε να κάνει προς τους δήμους, πολύ περισσότερο δε σ΄ εκείνον της Δυτικής Λέσβου, που ως νεοσύστατος είχε πάμπολλες ανάγκες.

Σήμερα ξαναβλέπουμε τις προσπάθειες της Κυβέρνησης- που ποτέ δεν σταμάτησαν-  με την αποβίβαση των μηχανημάτων του εργολάβου στα νησιά μας, για κατασκευές φυλακών στις νέες θέσεις  επιλογής τους , το Θόλος στη Χίο και τη τη Βάστρια στη Λέσβο. Ήδη οι νησιώτες βρίσκονται στις επάλξεις !! Στη Χίο απέτρεψαν την αποβίβαση και στη Λέσβο προετοιμάζονται για την «υποδοχή».

Ζητάμε από την Περιφερειακή και τις Δημοτικές αρχές  να μείνουν συντονισμένοι με την λαϊκή βούληση και να κάνουν καθαρό προς κάθε κατεύθυνση ότι θα σταθούν ενάντιοι στη δημιουργία δομής πάνω στο νησί.

Οι νησιώτες δεν είναι υπεύθυνοι για τις πολιτικές που γεννούν την προσφυγιά και τη μετανάστευση.

 Τα νησιά μας δεν μπορούν να δεχτούν την μετατροπή τους σε Γκουαντάναμο.

Η κυβέρνηση οφείλει να πιέσει την Ευρώπη να αναλάβει τις ευθύνες της.

Θα βρεθούμε ξανά όλοι μαζί  στο δρόμο. Ας μην λείψει κανείς

Μόνο με  αγώνα θα  κερδίσουμε το δίκιο μας.

Περιφερειακή παράταξη<<ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ>>

Δημοτική παράταξη Μυτιλήνης <<Πυξίδα>>

Δημοτικοί σύμβουλοι Δυτικής λέσβου: Βελούτσος, Ζωγράφου

Μοιράσου το άρθρο!