Πολιτική

18/08/2012 - 08:36

Οι νέοι αριθμοί κλήσης του ΕΟΠΥΥ : Νέο χαράτσι για τους ασφαλισμένους, δώρο στις ιδιωτικές εταιρίες τηλεφωνίας

Οι νέοι αριθμοί κλήσης του ΕΟΠΥΥ : Νέο χαράτσι για τους ασφαλισμένους, δώρο στις ιδιωτικές εταιρίες τηλεφωνίας

Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου – ΕΚΜ αποτελούμενη από το συντονιστή του ΣΥΡΙΖΑ στη Λέσβο Νίκο Χρυσάφη και το μέλος της Γραμματείας Δημήτρη Μάντζαρη επισκέφθηκαν την Παρασκευή 9-8-2012 τον Διοικητικό Διευθυντή του ΙΚΑ, καθώς και τον Υγειονομικό Διευθυντή του ΕΟΠΥΥ στη Μυτιλήνη και ζήτησε να ενημερωθεί για τους νέους αριθμούς κλήσεις για ραντεβού των ασφαλισμένων με τους γιατρούς.
Μετά τις συναντήσεις η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ έκανε την ακόλουθη δήλωση : «Δεν φτάνει η τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η δημόσια υγεία και ο ΕΟΠΥΥ εξαιτίας των περικοπών που έχει επιβάλλει η μνημονιακή πολιτική της συγκυβέρνησης, ένα νέο «χαράτσι» έρχεται να προστεθεί στους ήδη επιβαρυμένους οικογενειακούς προϋπολογισμούς  των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ. Ενώ μέχρι τώρα τα ραντεβού των γιατρών μέσω του τηλεφωνικού αριθμού 184 είχαν χρέωση αστικής κλήσης (0,10 € περίπου), από 6/8/2012 η κυβέρνηση καταργεί την υπηρεσία αυτή και την αναθέτει σε ιδιωτικές εταιρίες υπερδεκαπλασιάζοντας ταυτόχρονα τη χρέωση για τους ασφαλισμένους σε 1,10 € περίπου. Μ’ αυτό τον τρόπο και με βάση τα στοιχεία που υπάρχουν για τη Λέσβο, πάνω από 100.000 € θα φύγουν απ’ τις τσέπες των ασφαλισμένων κάθε χρόνο πέρα απ’ όλα τα άλλα, μόνο από την επιβάρυνση των τηλεφωνημάτων. Αυτά τα λεφτά θα καταλήξουν στο μεγαλύτερο ποσοστό τους ως υπερκέρδη στις ιδιωτικές εταιρίες τηλεφωνίας, ενώ στον ΕΟΠΥΥ θα μείνουν λίγα ψίχουλα.
Είναι φανερό πως αυτή η τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ, έχει ήδη αποφασίσει να συνεχίσει με ακόμα πιο μεγάλη ένταση τις μνημονιακές πολιτικές, οδηγώντας την κοινωνία στην εξαθλίωση και υπερασπιζόμενη τα κέρδη των λίγων. 
Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ καλεί το λαό να πάρει την τύχη στα χέρια του. Να παλέψει για δωρεάν δημόσια και αξιοπρεπή υγειονομική περίθαλψη, για μια άλλη πορεία στη χώρα μας χωρίς μνημόνια και λιτότητα. Είναι η μόνη λύση στα σημερινά αδιέξοδα, που η τρικομματική κυβέρνηση έχει επιλέξει να μας οδηγήσει.

Μοιράσου το άρθρο!