Πολιτική

13/01/2015 - 19:44

Οι Οικολόγοι Πράσινοι στηρίζουν τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ στο Βόρειο Αιγαίο

style="text-align: justify;">Η Πολιτική Οικολογία συναντά την Ριζοσπαστική Αριστερά
Οι Οικολόγοι Πράσινοι στηρίζουν τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ στο Βόρειο Αιγαίο για τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015
 
Οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ απάντησαν θετικά στο κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ για ένα πλατύ μέτωπο συνεργασίας, παίρνοντας θέση στις σημερινές κρίσιμες πολιτικές συνθήκες  που βιώνει η χώρα, και δείχνοντας ότι δεν αρνούνται να αναλάβουν πολιτικές ευθύνες για να εφαρμόσουν τις ιδέες τους.
 Στόχος η υποστήριξη μιας ριζικής αλλαγής διακυβέρνησης στη χώρα στις επερχόμενες εκλογές και η εφαρμογή των αρχών της βιωσιμότητας για τη διέξοδο από την κρίση για ένα διαφορετικό αύριο. Απαιτείται η διαμόρφωση πολιτικών που να αντιμετωπίζουν την κρίση τόσο οικονομικά όσο κοινωνικά και περιβαλλοντικά, και όχι στενά με οικονομίστικα μέτρα.
 
Η αποδοχή της πρότασης προέκυψε μετά από κοινή συμφωνία των Οικολόγων Πράσινων και του ΣΥΡΙΖΑ σε πάγιες οικολογικές θέσεις για ένα νέο, εφαρμόσιμο, οικολογικό παραγωγικό μοντέλο για τη χώρα.
 
Ιδιαίτερα σημαντικές είναι για τα νησιά μας, οι προγραμματικές δεσμεύσεις που αφορούν:
·στην προστασία των κοινών αγαθών (νερό, αέρας, αιγιαλοί, δάση, υγρότοποι, ελεύθερες αστικές εκτάσεις, πολιτιστική κληρονομιά, υγεία, κ.λπ.), την απρόσκοπτη πρόσβαση όλων των κατοίκων της Ελλάδας σε αυτά και τη βιώσιμη παράδοσή τους στις επόμενες γενεές,
·στην αναδιάρθρωση του γεωργικού τομέα, με έμφαση στη βιολογική και ποιοτική γεωργία,
·στην αλλαγή του τουριστικού μοντέλου προς πιο ποιοτικές και εναλλακτικές μορφές, σε άμεση συνέργεια με πολιτικές προστασίας και ανάδειξης του περιβάλλοντος,
·στην προστασία του ανθρωπογενούς και φυσικού περιβάλλοντος, όχι ως πολυτέλεια, αλλά ως όρο για την οικονομική εξυγίανση, με την ολοκλήρωση του κτηματολογίου-δασολογίου, τη χαρτογράφηση των αιγιαλών με επιστημονικά κριτήρια, την ολοκλήρωση του χωροταξικού σχεδιασμού, την ολοκληρωμένη διαχείριση των παράκτιων ζωνών, ως αδιαπραγμάτευτες προϋποθέσεις -οι χρήσεις γης πρέπει να πάψουν να αποτελούν αντικείμενο πελατειακών σχέσεων,
·στη διασφάλιση της ίσης μεταχείρισης των νησιωτικών περιοχών με αυτές της χερσαίας χώρας,
·στην αντιμετώπιση των διεργασιών ερημοποίησης, η οποία βρίσκεται σε στενή σχέση με την κλιματική αλλαγή μέσω της ενίσχυσης του ρόλου του δάσους, την αποτελεσματική αντιμετώπιση της υπερβόσκησης, των πυρκαγιών, των εκχερσώσεων και των αλλαγών των χρήσεων γης,
·την απόρριψη μεγάλων σχεδίων ιδιωτικοποίησης μέσω της παραχώρησης μεγάλων δημοσίων εκτάσεων για τουριστικές επιχειρήσεις, αιολικά και φωτοβολταϊκά πάρκα,
·στην προστασία των μικρών και μεγάλων υγροτόπων των νησιών που συνδέονται με την παγκόσμια μετανάστευση των πουλιών
·στην προώθηση πολιτικών για την παράκτια αλιεία και την απαγόρευση των μεγάλων μέσων καταστροφικής αλιείας στη Μεσόγειο με διασφάλιση για πλήρη ενημέρωση των κατοίκων.
Με τον ΣΥΡΙΖΑ έχουμε ήδη βρεθεί σε κοινούς αγώνες σε κοινωνικά και περιβαλλοντικά ζητήματα. Ήμασταν δίπλα σε δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης, σε αγώνες περιβαλλοντικής προστασίας, σε δράσεις στήριξης των μεταναστών, στην προστασία κάθε ανθρώπου από τη βία, στους αγώνες για την ισότητα των δύο φύλων, στον αγώνα ενάντια στην εγκατάσταση μεγάλης κλίμακας αιολικών πάρκων στα νησιά μας.
 
Στόχος μας να βοηθήσουμε σ΄ αυτή τη συμμαχία για να αλλάξει επιτέλους η μοίρα αυτού του τόπου. Για να αλλάξει αυτή η κυβέρνηση, αυτό το καθεστώς, το οποίο δεν καταστρέφει μόνο το περιβάλλον -το οποίο θεωρούσε πολυτέλεια- αλλά καταστρέφει και τις κοινωνικές σχέσεις και τους ίδιους τους ανθρώπους.
Η Αριστερά και η Οικολογία συμπορεύονται προτάσσοντας το συλλογικό συμφέρον. Οι Οικολόγοι Πράσινοι είναι εδώ, παρόντες, όχι μόνο για τις εκλογές, αλλά και για την επόμενη ημέρα.
 Στο μετερίζι αυτό θα βρεθούμε και με τη μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων για να βάλουμε όλοι μαζί τέλος στη μιζέρια . Να  ανοίξουμε τον  δρόμο στην ελπίδα .
 

Μοιράσου το άρθρο!