Πολιτική

31/05/2019 - 11:03

Οι "πράσινοι" είναι πιο δυνατοί από το κόμμα στη Λέσβο

Γράφει ο Στράτος Σαλαβός

Για μια ακόμα εκλογική αναμέτρηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης παρατηρήθηκε το φαινόμενο οι υποψήφιοι του πάλαι ποτέ ΠΑΣΟΚ, να υπερβαίνουν κατά πολύ τα ποσοστά του κόμματος τους.

Το βλέπουμε στον παρακάτω Πίνακα. Τα ποσοστά της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ) στις βουλευτικές 2015, το ποσοστό του Νάσου Γιακαλή στις Περιφερειακές του 2014, το ποσοστό του ΚΙΝΑΛ στις πρόσφατες Ευρωεκλογές και στη συνέχεια τα ποσοστά των δύο πράσινων υποψηφίων. Του Παναγιώτη Χριστόφα στην Περιφέρεια και του Μιχάλη Μαμάκου στον Δήμο Μυτιλήνης.

Με τον Πίνακα αυτόν γίνεται εμφανής η αύξηση, έστω και μικρή, της «πράσινης» παράταξης, ιδιαίτερα στο Πλωμάρι, τόπο καταγωγής του Μιχάλη Μαμάκου. Μπορεί ο Παναγιώτης Χριστόφας να μην πέρασε στον Β Γύρο της ερχόμενης Κυριακής, αλλά αναμφισβήτητα έκανε μια πολύ καλή εμφάνιση. Αφενός μεν αύξησε σημαντικά τα ποσοστά του κόμματος του, αφετέρου σε κάποιες δημοτικές ενότητες, όπως π.χ. της Μυτιλήνης, Λ. Θερμής, ξεπέρασε τα ποσοστά που είχε καταγράψει ο Νάσος Γιακαλής το 2014.

 

δ


Πόσο όμως αύξησε τα ποσοστά του στην Λέσβο το ΚΙΝΑΛ σε σχέση με το 2014; Αυτό απαντάται με τον επόμενο Πίνακα όπου καταγράφονται τα ποσοστά του το 2015 (Βουλευτικές εκλογές)και τα πρόσφατα των Ευρωεκλογών. Μικρή μεν πλην όμως σημαντική δεδομένου ότι άντεξε στην πίεση των δύο κόμματων (ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ.). Μένει ν΄ αποδειχθεί εάν αυτή η αύξηση θα καταγραφεί ή ενδεχομένως ισχυροποιηθεί στις βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιουλίου.

σ

Μοιράσου το άρθρο!