Πολιτική

18/07/2012 - 11:58

Οι πρώτες δηλώσεις Σπιλάνη και Μουζτούρη

Ο νέος Γενικός Γραμματέας Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής   Κώστας Μουτζούρης και ο  Γενικός  Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Σπιλάνης λίγα λεπτά  μετά την ανακοίνωσή των ονομάτων τους από το γραφείο του πρωθυπουργού μίλησαν στην ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ

Μιλώντας  ο κ. Μουτζούρης ανέφερε ότι στις προτεραιότητες του είναι να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για την ανάπτυξη των λιμανιών στο Αιγαίο. Σχετικά με το εμπορικό λιμάνι Μυτιλήνης τόνισε ότι θα πρέπει να προχωρήσει το σχέδιο μεταφοράς του στην περιοχή του Καρά Τεπέ, ενώ αναφέρθηκε και στην πρόταση του για τη δημιουργία ενός δικτύου μικρών μαρίνων γύρω από τη Λέσβο. Σ' ότι αφορά στο νέο λιμάνι της Χίου είπε ότι το νησί δικαιούται ένα σύγχρονο λιμάνι, ενώ τόνισε ότι θα πρέπει να γίνουν τα αντιπλημμυρικά έργα στην παραλιακή ζώνη στο Βαθύ της Σάμου.

Ο νέος Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Σπιλάνης σε δηλώσεις του στην ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ τόνισε ότι: «θα πρέπει να αλλάξει ο ρόλος της Γενικής Γραμματείας, καθώς το μέχρι τώρα αντικείμενο της μπορούν να το αναλάβουν οι περιφέρειες και οι δήμοι του Αιγαίου που πλέον έχουν γίνει πολύ ισχυροί. Ο νέος ρόλος της θα πρέπει να είναι η ενίσχυση της νησιωτικής πολιτικής τόσο σε Ευρωπαϊκό όσο και σε εθνικό επίπεδο».

  Σύνταξη: Αναστασία Σπυριδάκη

Μοιράσου το άρθρο!