Πολιτική

28/07/2020 - 21:17

"Όλο και αυξάνονται τα κρούσματα του νέου κορονοϊού στο νησί μας" - Ευθύνες καταλογίζει το ΚΚΕ Λέσβου

Είναι επιτακτική ανάγκη η κυβέρνηση να πάρει άμεσα μέτρα για την πρόληψη της εξάπλωσης και τη θεραπεία των ασθενών. 

Είναι απαράδεκτο το Υπουργείο Υγείας να δίνει εντολή να μην κάνουν τεστ κορονοϊού σε αυτούς που προσέρχονται στα νοσοκομεία οικιοθελώς, με την υπόνοια ότι νοσούν, και ότι πρέπει να κάνουν μόνοι τους κατ΄ οίκον περιορισμό, για 14 μέρες, μέχρι να ανεβάσουν 38 πυρετό! Παραβλέποντας το γεγονός ότι αυτοί έχουν έρθει σε επαφή με ασθενείς.

 

Η κυβέρνηση πρέπει τώρα να πάρει μέτρα ώστε όλοι όσοι εισέρχονται στη χώρα μας και τα νησιά μας να τους γίνεται προληπτικός έλεγχος με τα απαραίτητα τεστ  και στις χώρες προέλευσης τους αλλά και στα δικά μας αεροδρόμια, λιμάνια και όσους έρχονται οδικός. Ο έλεγχος παντού να γίνεται με ευθύνη του ΕΟΔΥ.

Να πάρει μέτρα για να σταματήσει ο συνωστισμός σε αεροδρόμια και πλοία. 

Επίσης να γίνεται έλεγχος σε όλους τους εργαζόμενους σε τουρισμό-επισιτισμό, στους επισκέπτες και στους κατοίκους. 

Καθημερινός έλεγχος στις τουριστικές μονάδες και στα άλλα καταλύματα, για την τήρηση των αναγκαίων μέτρων προστασίας. 

Αυτό καθιστά υπεύθυνη την κυβέρνηση για το ότι στο όνομα της οικονομίας δηλαδή στο να ενισχυθούν τα κέρδη των μεγαλοξενοδόχων, των tour operators, εφοπλιστών κ.λπ., δεν έχει πάρει τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης για όσους προσέρχονται στη χώρα μας, με τεστ για τον κορονοϊό.

Να  προχωρήσει σε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των απαραίτητων ειδικοτήτων και κλάδων, σε Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας, με βάση και τις αυξημένες ανάγκες που υπάρχουν στη Λέσβο. 

 

ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΕΣΒΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ 

 

----

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε η Μαρία Κομνηνάκα με το Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Μυτιλήνης, «Βοστάνειο», κ. Γιώργο Καμπούρη, για να ενημερωθεί σχετικά με τα νέα κρούσματα του κορονοϊού και για το πώς προχωράν τα μέτρα πρόληψης για να περιοριστεί η εξάπλωση της ασθένειας.  

Μοιράσου το άρθρο!