Πολιτική

27/04/2012 - 13:28

Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη κλιμακίου των Οικολόγων Πράσινων στη Λήμνο

yle="text-align:justify;">Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη κλιμάκιου των Οικολόγων Πράσινων στη Λήμνο το διήμερο 25 – 26 Απριλίου, με τη συμμετοχή των υποψηφίων βουλευτών Καρολίνας Κριστ και Μιχάλη Μπάκα. Είχαμε την ευκαιρία να συναντήσουμε πολίτες και φορείς της Λήμνου, να περπατήσουμε στο νησί και να ανταλλάξουμε απόψεις με του πολίτες της Ληνού, που βιώνουν πολλά προβλήματα από τη διπλή νησιωτικότητα που χαρακτηρίζει την ακριτική Λήμνο.

 Με τη συμμετοχή και του περιφερειακού συμβούλου με τον Οικολογικό Άνεμο, Ηλία Γιαννίρη συναντηθήκαμε με τον Δήμαρχο Λήμνου κ. Χατζηδιαμαντή και τον Αντιδήμαρχο κ Τσανταρλίωτη, συζητώντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος. Κατά της συνάντηση ανταλλάξαμε απόψεις για ζητήματα που απασχολούν τη Λήμνο όπως το ακτοπλοϊκό, η έλλειψη προσωπικού στο Δήμο, το πρόβλημα με τα αγριοκούνελα και το ενεργειακό του νησιού, που κατά βάση όλα είναι αποτέλεσμα της έλλειψης στόχου και στρατηγικού αναπτυξιακού σχεδιασμού για τα νησιά μας, που η αδυναμίες αυτού εντείνονται στην περίοδο κρίσης που περνάμε.

 

Συναντηθήκαμε επίσης και ανταλλάξαμε απόψεις με εκπρόσωπους του  Ομίλου των «Φίλων του βουνού και θάλασσας Λήμνου» αλλά και του Ομίλου Προστασίας Περιβάλλοντος και Αρχιτεκτονικής Κληρονομιάς «Ανεμόεσσα». Πρόκειται για ομάδες ενεργών πολιτών με μεγάλη αγάπη για τον τόπο τους, ευαισθησία στα περιβαλλοντικά ζητήματα, που ονειρεύονται ένα αναπτυξιακό μέλλον για τη Λήμνο που να σέβεται τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του φυσικού της κάλους έτσι ώστε να είναι βιώσιμο για τις επόμενες γενιές.

Τέλος συμμετείχαμε  σε συνάντηση φορέων με θέμα το ενεργειακό στα νησιά μας που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του περιφερειακού συμβούλου Ηλία Γιαννίρη. Στη συνάντηση παρουσιάσαμε την πρόταση των Οικολόγων Πράσινων Λέσβου για το ενεργειακό, με συμμετοχικές επιχειρήσεις τοπικής κλίμακας για την επένδυση σε ΑΠΕ, με στόχο την απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα, με τη χρήση πολλαπλών μορφών ΑΠΕ (αιολικών, φωτοβολταϊκών, γεωθερμίας, βιομάζας, ιβρυδικών κλπ), που χωρίς την αλλαγή του τοπίου των νησιών μας μπορούν να δώσουν λύση στο πρόβλημα αποφεύγοντας φαραωνικές επενδύσεις αμφιβόλου παραγωγικότητας και οφέλους για την τοπική οικονομία.

Ως προς το ζήτημα που έχει προκύψει για το ακτοπλοϊκό αποκλεισμό του Αγ. Ευστρατίου καλύτερα να σιωπούμε, ζητώντας ως μέρος του πολιτικού συστήματος συγνώμη από τους συμπατριώτες μας στον Άι Στράτη, παρά να αναλωνόμαστε σε ανούσια δελτία τύπου που διαβάζουμε από πολιτικούς που για χρόνια υπηρετούν το πολιτικό σύστημα από διάφορα πόστα και δεν έχουν κάνει τίποτα για την επίλυση των προβλημάτων μας. Ελπίζουμε στην επόμενη βουλή οι Οικολόγοι Πράσινοι να είναι παρόντες στην επόμενη βουλή, παλεύοντας για τα προβλήματα των νησιών μας

Μοιράσου το άρθρο!