Πολιτική

02/04/2013 - 05:44

Ολοκληρώθηκε στη Μυτιλήνη το προσυνέδριο της ΝΔ - Βίντεο συνέντευξη τύπου

Ολοκληρώθηκε  στη Μυτιλήνη το προσυνέδριο της ΝΔ  - Βίντεο συνέντευξη τύπου

yle="text-align: justify;">Με το σύνθημα «Θέλουμε να τ' αλλάξουμε όλα» άνοιξε το δεύτερο προσυνέδριο της ΝΔ, χθες στη Μυτιλήνη, ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής, βουλευτής Ηρακλείου, Μανώλης Κεφαλογιάννης. Το προσυνέδριο ήταν η κορύφωση αλλεπάλληλων συναντήσεων με 52 κοινωνικούς και επαγγελματικούς φορείς των νησιών του Βορείου Αιγαίου τις προηγούμενες ημέρες.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Χαράλαμπος Αθανασίου, ο Βουλευτής της ΝΔ Παύλος Βογιατζής, ο Πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής Συνεδριακών Διαδικασιών (ΚΕ.ΣΥ.Δ.) και Γραμματέας Συνδικαλιστικών Φορέων Φίλιππος Ταυρής, μαζί με τα τοπικά στελέχη της ΝΔ και τους φορείς του νησιού ανέπτυξαν τις θέσεις και τις προτάσεις τους για την επίλυση των προβλημάτων αλλά και των προοπτικών ανάπτυξης που αντιμετωπίζει η νησιωτική Ελλάδα. «Ξεκινήσαμε την προσυνεδριακή διαδικασία από τα σύνορα της νησιωτικής Ελλάδας για λόγους συμβολικούς. Όχι μόνο μετά τις επιτυχίες του Πρωθυπουργού στην εξωτερική πολιτική αλλά και για την επιτυχία των συναντήσεων και των συμφωνιών που είχε στην Τουρκία και που θα έχουν άμεσα θετικά αποτελέσματα για όλα τα νησιά» τόνισε σε συνέντευξη που παραχώρησε στα ΜΜΕ ο κ. Κεφαλογιάννης. Σύμφωνα με τον κ. Κεφαλογιάννη, η ΝΔ φιλοδοξεί, μέσα από το συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί τέλος Ιουνίου, να προχωρήσει σε ριζοσπαστικές αλλαγές. «Θ' αλλάξουμε τα πάντα στο κόμμα μας ώστε να προχωρήσουμε. Σ' αυτό το οδοιπορικό που θα πάει τη χώρα μας μπροστά φιλοδοξία μας είναι να έχουμε κυριαρχήσει και ιδεολογικά. Στο τέλος της τετραετίας η επιλογή των πολιτών θα δώσει στο κόμμα μας τη δύναμη για να πάμε τη χώρα μας μπροστά» τόνισε ο κ. Κεφαλογιάννης.


Σχετικά με την πιθανότητα επιβολής νέων μέτρων ο κ. Κεφαλογιάννης έσπευσε να τονίσει ότι: «Δεν μπορούν να εφαρμοστούν νέα μέτρα, γιατί η κοινωνία μας δεν το αντέχει. Το πρόβλημα της Ελλάδας δεν μπορεί να λυθεί με νέα μέτρα. Έπρεπε να είχαμε εφεύρει τις μεταρρυθμίσεις πολλά χρόνια πριν έρθει η Τρόικα. Πρέπει να αλλάξουμε εμείς ως νοοτροπία και αν το κάνουμε θα είμαστε μπροστά από οποιαδήποτε Τρόικα και οποιαδήποτε απαίτηση. Θέλουμε να βοηθήσουμε ένα ριζοσπάστη πολιτικό όπως είναι ο Αντώνης Σαμαράς, να αλλάξει την Ελλάδα» δήλωσε ο κ. Κεφαλογιάννης.

Αναστασία Σπυριδάκη / ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ

Βίντεο Γιώργος Παπαδόπουλος

Μοιράσου το άρθρο!