Πολιτική

11/11/2012 - 22:07

Ομιλία Παύλου Βογιατζή για τον Προϋπολογισμό

Ομιλία Παύλου Βογιατζή για τον Προϋπολογισμό

&n

bsp;

Παρέμβαση πραγματοποίησε σήμερα ο Βουλευτής, Παύλος Βογιατζής, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Βουλής για την ψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού του οικονομικού έτους 2013. Στην παρέμβασή του δήλωσε μεταξύ άλλων:
 
«Καλούμαστε σήμερα να ψηφίσουμε ένα σκληρό και οδυνηρό προϋπολογισμό. Γιατί; Πώς φτάσαμε ως εδώ; Τι μας οδήγησε σε αυτόν;
Όσο δημοφιλής ήταν η πολιτική ως θέμα συζήτησης μεταξύ των πολιτών τα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης, τόσο αδιάφορη υπήρξε τα τελευταία χρόνια. Στις απόπειρες πολιτικής συζήτησης οι παρέες δυσανασχετούσαν, καθώς τη θεωρούσαν βαρετή και τη σνομπάριζαν…
Είχαμε πιστέψει πως όλοι θα μπορούσαμε να δουλεύουμε χωρίς αξιολόγηση, να παίρνουμε αυξήσεις με επετηρίδα, να παίρνουμε σύνταξη στα 50, εφάπαξ 300 χιλιάδες με εθελούσια έξοδο, να διπλασιάζουμε με επιδόματα το μισθό μας, να αποφασίζουμε μόνοι μας τις αυξήσεις μας, να ’χουμε τριπλές συντάξεις και πρόσφατα μάθαμε πως μπορούσαμε να παίρνουμε και τη σύνταξη των πεθαμένων γονιών μας, αλλά και σύνταξη για την τυφλότητα που (ευτυχώς) δεν έχουμε! 
Σήμερα λοιπόν, για κάθε 45άρη και 50άρη συνταξιούχο, κάποιος άλλος θα πάρει σύνταξη στα 67, ή και καθόλου, γιατί τα ταμεία χρεοκόπησαν, την ίδια στιγμή που τα ευγενή ασφαλιστικά ταμεία του ενός σημαίνουν άδικους φόρους και ακρίβεια για τον άλλον.
Πάντα κάποιοι έχαναν όσα κέρδιζαν οι άλλοι. Απλώς δε φαινόταν τόσο, γιατί υπήρχαν τα δανεικά. Ούτε λίγο ούτε πολύ, αυτά που για άλλη μια φορά τάζει σήμερα στους απελπισμένους Έλληνες πολίτες ο ΣΥΡΙΖΑ. Μακάρι, αλλά ποτέ δε θα μπορούσαμε όλοι να αποκτήσουμε αυτά τα προνόμια. Εδώ με τους μισούς και χρεοκοπήσαμε. 
Οι μάχες που δίνονται (από κάποιες προνομιούχες συντεχνίες) σήμερα, με επαναστατική φρασεολογία και αγωνιστικά συνθήματα προσπαθούν να διατηρήσουν τα επιλεκτικά προνόμια που είναι άδικα και άνισα, όπως ήταν και πριν από την κρίση. Το λογαριασμό πάντα τον πληρώνουν οι ασθενέστεροι.
Ο Ελληνοκύπριος, προσφάτως βραβευμένος με το βραβείο Νόμπελ Οικονομίας, Χριστόφορος Πισαρίδης, ακούγεται μάλλον δυσάρεστα στα αυτιά των περισσότερων Ελλήνων, όταν ισχυρίζεται ότι: Το ελληνικό σύστημα εργασιακών σχέσεων προστατεύει προνομιούχες ομάδες εργαζομένων αποκλείοντας νέους, γυναίκες και πτυχιούχους από την αγορά εργασίας. Σπάνια παρατηρείται τόσο έντονη αντίθεση ανάμεσα στους εντός και τους εκτός συστήματος». 
 
Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, ο Βουλευτής, Παύλος Βογιατζής, με αφορμή το φαινόμενο της έντονης μετακίνησης κυρίως των νέων ανθρώπων της χώρας μας προς το εξωτερικό, αλλά και τις εκδηλώσεις τυφλής βίας της Χρυσής Αυγής που παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα, δήλωσε τα ακόλουθα:
 
«Δεκάδες χιλιάδες νέοι εγκαταλείπουν την Ελλάδα και αναζητούν εργασία σε άλλες χώρες. Άραγε εκεί ισχύει η μετενέργεια, η τριετία ή το επίδομα γάμου; Πολύ αμφιβάλλω. Επίσης, όταν πηγαίνουν τα δικά μας παιδιά στη Γερμανία, στην Ολλανδία, στη Γαλλία, ή όπου αλλού τους τρομοκρατούν; Τους δέρνουν; Μετανάστες δεν είναι κι αυτοί; Και μάλιστα Νότιοι, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις χώρες της Βόρειας Ευρώπης. Άλλωστε, την παρούσα χρονική στιγμή, ολόκληρη η Ευρώπη αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα και ανεργία.
Για το λόγο αυτό, κύριοι συνάδελφοι της Χρυσής Αυγής η εμπάθεια, η βίαιη συμπεριφορά και ο τρόμος που σκορπάτε στην ελληνική κοινωνία σας καθιστούν μόνιμους δεσμώτες  στο μύθο του σπηλαίου που αναφέρει ο Πλάτωνας στην Πολιτεία, χωρίς να σας επιτρέπουν καμία δυνατότητα επαφής με το φως και την αλήθεια. Είστε και θα παραμείνετε για πάντα δεσμώτες.
Δεν υπάρχει καλή και κακή βία. Η βία από όπου κι αν προέρχεται, είτε από αριστερά είτε από δεξιά, είναι κακή και καταδικαστέα».
 
Ο Βουλευτής δήλωσε τέλος, πως θα ψηφίσει το «σκληρό» αυτό προϋπολογισμό, ευελπιστώντας πως η κυβέρνηση που υποστηρίζει, «θα ξαναδώσει πίσω στον ελληνικό λαό το χαμόγελο που τόσο λείπει στις μέρες μας».

Μοιράσου το άρθρο!