Πολιτική

29/10/2010 - 12:43

Όργια προεκλογικής αυθαιρεσίας του κ. Ραγκούση. Χάνονται έργα εκατομμυρίων ευρώ για τη Λέσβο.

Ο “αρχιτέκτονας” του Καλλικράτη δεν χάνει ευκαιρία να “ευλογεί” την περιφέρεια καταγωγής του, το Νότιο Αιγαίο: Σύμφωνα με τον Καλλικράτη, στο Νότιο Αιγαίο δημιουργούνται 34 νέοι Δήμοι (!), την ίδια ώρα που το Βόρειο Αιγαίο μένει με...9 Δήμους.

Το Πρόγραμμα έργων των Δήμων (“Θησέας”) “κόπηκε” αυθαίρετα στα τέλη Ιουνίου, αφήνοντας πολλά υπερώριμα έργα εκτός υλοποίησης, για τις μελέτες των οποίων οι Δήμοι είχαν δαπανήσει εκατομμύρια ευρώ. Όλοι οι Δήμοι της Λέσβου έχασαν έργα, με πιο χαρακτηριστικό το μεγάλο έργο ύδρευσης της Αγιάσου (στην περιοχή “Μπουτσαλιά”), που χάθηκε για υπογραφές μερικών ημερών!

Και όχι μόνο έκοψαν τις εντάξεις νέων έργων στο “Θησέα” (δηλαδή αφαίρεσαν  θεσμοθετημένους πόρους των Δήμων), αλλά έκαναν και διακοπή πληρωμών για όλα τα εκτελούμενα έργα των Δήμων του Προγράμματος “Θησέας”, του Περιφερειακού Προγράμματος έργων, των έργων της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και των έργων του Υπουργείου Γεωργίας (ΟΠΑΑΧ). Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι η διακοπή των έργων, η απώλεια θέσεων εργασίας για εργάτες και τεχνικούς, αλλά και τα “φέσια” σε μικροεπαγγελματίες και εργολήπτες.

 

Τέσσερις μήνες μετά, ο κ. Ραγκούσης έρχεται να εντάξει 14 νέα έργα πολλών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ στο Πρόγραμμα έργων “Θησέας”, μόνο για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, κατά προεκλογική παράβαση των δικών του κυβερνητικών αποφάσεων!

 

Ο Πρωθυπουργός είπε “ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε”. Ας τους αλλάξουμε, προτού μας βουλιάξουν.

 

Το γραφείο τύπου του συνδυασμού “ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ” ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΕΣΒΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΛΛΗΣ

 

 

Μοιράσου το άρθρο!