Πολιτική

13/12/2013 - 14:05

Οριστική επικαιροποιημένη μελέτη του οδικού άξονα Καλλονής – Πέτρας

Εγκρίθηκε χθες από το αρμόδιο Συμβούλιο Μελετών της Γ.Γ. Δημοσίων Έργων του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών, η οριστική επικαιροποιημένη μελέτη κατασκευής του οδικού άξονα Καλλονής – Πέτρας, όπως ενημερώθηκε ο βουλευτής Ν. Σηφουνάκης από τον αρμόδιο υπουργό κ. Μ. Χρυσοχοΐδη, ο οποίος τον ενημέρωσε μάλιστα ότι παράλληλα, έχει ήδη προωθηθεί στον υπουργό κ. Κ. Χατζηδάκη για συνυπογραφή το Τεχνικό Δελτίο του έργου, προκειμένου στη συνέχεια το έργο να ενταχθεί στο ΠΔΕ για να ξεκινήσει η διαδικασία της δημοπράτησής του.
Όπως είναι γνωστό, έχει ήδη δεσμευθεί ποσό 17 εκατ. ευρώ στο Τομεακό Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ απο τις 17-3-2011 με το α.π.640/17.3.20011 έγγραφο της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΠΕΛΑΣΙΜΟΤΗΤΑΣ».

Υπενθυμίζεται ότι η ανάθεση της μελέτης έγινε από το Υπουργείο Αιγαίου το 2001, ταυτόχρονα με την μελέτη του οδικού άξονα Καλλονής – Σιγρίου, η κατασκευή του οποίου ξεκίνησε πρόσφατα.
Ο κ. Ν. Σηφουνάκης δήλωσε: «Η κατασκευή του οδικού άξονα Καλλονής – Πέτρας, καθυστέρησε λόγω των διαφωνιών που είχαν ανακύψει με τους μελετητές. Επιτέλους τα προβλήματα ξεπεράστηκαν και πλέον η δημοπράτηση για την κατασκευή του έργου μπαίνει στην τελική ευθεία. Με την ολοκλήρωσή του, θα βελτιωθεί σημαντικά το οδικό δίκτυο διευκολύνοντας τις μετακινήσεις των κατοίκων, ενώ η άμεση δημοπράτησή του θα οδηγήσει στην απορρόφηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ.»
 

Μοιράσου το άρθρο!