Πολιτική

14/09/2021 - 16:14

Οριστική λύση για το θέμα της κατάπτωσης των βράχων στο Πλωμάρι προσπαθεί να δώσει ο Δήμος

Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Μυτιλήνης, Στρατή Κύτελη, έγινε σύσκεψη στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, όπου συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μυτιλήνης, Δημοσθένης Χατζηγιάννης, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Μυτιλήνης, Στρατής Τζιμής και υπηρεσιακοί παράγοντες αντίστοιχα της Περιφέρειας και του Δήμου, με θέμα: «H αντιμετώπιση του σοβαρού προβλήματος των κατοίκων της συνοικίας Αγίου Ιωάννη στο Πλωμάρι από την κατάπτωση των βράχων, εξαιτίας του σεισμού του 2017».

Ομόθυμα όλοι αποφάνθηκαν ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια, για να αποζημιωθούν οι ιδιοκτήτες εκείνοι που οι οικίες τους έχουν πληγεί από την κατάπτωση των βράχων, πέραν των άλλων ενεργειών που προβλέπονται από την ΔΑΕΦΚ. Μάλιστα, η Περιφέρεια θα χρηματοδοτήσει την Πράξη αυτή με το ποσό των 150.000 €. Ταυτόχρονα, ο Δήμος χρηματοδότησε από ίδιους πόρους τη μελέτη «για την άρση της επικινδυνότητας περαιτέρω των βράχων και την απομάκρυνση των καταπτώσεων», που ως μελέτη είναι απαραίτητη προϋπόθεση για οποιαδήποτε ενέργεια. Η παράδοση αυτής της μελέτης αναμένεται, στο επόμενο 15νθήμερο, από το επιλεχθέν (μετά από δημοπρασία) εξειδικευμένο Γραφείο Αθηνών.

Αποφασίστηκε, λοιπόν, ότι η αναμενόμενη μελέτη θα μας καθοδηγήσει για τα ασφαλή βήματα που πρέπει να ακολουθήσουμε ως φορείς της Αυτοδιοίκησης για την επίλυση του προβλήματος. Επομένως, δίνουμε μια μικρή παράταση 15 ημερών για «το δέον γενέσθαι».

 

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Προγραμματισμού

 

Στρατής Τζιμής

Μοιράσου το άρθρο!