Πολιτική

08/04/2022 - 12:24

"Ότι δεν έκανε ο ίδιος, το ζητάει από τον Υπουργό" - Βολές κατά Βέρρου από την Λαϊκή Συσπείρωση για το "έγκλημα" στο Αφεντέλι

Παρέμβαση από την Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Δυτικής Λέσβου

Ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου στη συνέντευξη τύπου που έδωσε πριν από 3 ημέρες αφιερώθηκε αποκλειστικά στο ζήτημα της παραλίας της Ερεσού. Θεωρούμε υποχρέωση μας να αποκαταστήσουμε την αλήθεια και να τονίσουμε για ακόμα μια φόρα, ότι η μοναδική αρχή είναι ότι οι παραλίες ούτε τσιμεντοστρώνονται , ούτε ιδιωτικοποιούνται.

Αρχικά θέλουμε να επισημάνουμε ότι ο Δήμαρχος στην τοποθέτηση του είχε μόνο μία αγωνία. Να αποποιηθεί τις ευθύνες της σημερινής Δημοτικής Αρχής για την μέχρι τώρα αρνητική πορεία των πραγμάτων.

Προτείνει ανάκληση της επίμαχης οικοδομικής αδείας, την οποία εξέδωσε η υπηρεσία του Δήμου, με πλήρη νομιμότητα όπως επικαλείται, από τον Υπουργό Περιβάλλοντος. Πιστεύει κανείς πραγματικά ότι θα “παρανομήσει” ο Υπουργός για να ανακαλέσει οικοδομική άδεια, που σύμφωνα με το ίδιο νομίμως εκδόθηκε; Πως μπορεί κάποιος να ελπίζει ότι ο Υπουργός που στηρίζει τις κυβερνητικές επιλογές, που ως στόχο έχουν τα πάντα να ιδιωτικοποιηθούν(αιγιαλοί, παραλίες, δάση, ενέργεια, δρόμοι κλπ) να δώσει λύση για το θέμα Αφεντέλι;

Παράλληλα αναρωτιέται κανείς πως ο Δήμαρχος καλεί τον Υπουργό να ανακαλέσει την άδεια, όταν δεν το έκανε ο ίδιος, που είχε και τη στήριξη του Δημοτικού Συμβουλίου, σύμφωνα με την τελευταία απόφαση του. Η μόνη λογική εξήγηση είναι ότι ούτε ο ίδιος το πιστεύει και αυτό ενισχύεται από την αποχή των δημοτικών συμβούλων που πρόσκεινται στην παράταξη του, από την τελευταία σχετική απόφαση.

Η λύση της απαλλοτρίωσης ή της αγοράς του οικοπέδου από τον Δήμο είχε προταθεί από την Λαϊκή Συσπείρωση και η στάση της Δημοτικής Αρχής ήταν αρνητική. Δεν νομίζουμε ότι κανείς δημοτικός σύμβουλος θα είναι αντίθετος στο να ζητηθούν χρήματα από το Υπουργείο Εσωτερικών για την παραπάνω λύση. Η Λαϊκή Συσπείρωση θεωρεί ότι μετά από όλα αυτά που έχουν προηγηθεί, η παραπάνω πρόταση ενδεχομένως να αποτελεί και τη λύση του προβλήματος, έστω και αν μετά την έκδοση της οικοδομικής άδειας η θέση του ιδιώτη ισχυροποιήθηκε. Παράλληλα να σημειώσουμε ότι οι παραπάνω λύσεις πρέπει να γίνουν με γνώμονα τη διασφάλιση των συμφερόντων του δήμου.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση θέλουμε να συγχαρούμε τους κατοίκους της Ερεσού που αγωνίζονται για να μην χτιστεί η παραλία, χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις. Η ενεργή συμμετοχή του κόσμου είναι ο μόνος παράγοντας που μπορεί να αλλάξει τους στόχους των τοπικών διοικήσεων (Δήμων και Περιφερειών), που μόνο κατ’ όνομα είναι αυτοδιοίκηση. Είμαστε αντίθετοι στις πολιτικές αποφάσεις των κυβερνήσεων που εδώ και χρόνια θυσιάζουν παραλίες, δάση και περιβάλλον για το κέρδος των λίγων.

 

Οι δημοτικοί σύμβουλοι

της Λαϊκής Συσπείρωσης Δυτικής Λέσβου

Μοιράσου το άρθρο!