Πολιτική

14/02/2011 - 15:43

Οξυμένα τα προβλήματα στο Πλωμάρι -Επίσκεψη Βουνάτσου

14/02/2011 ώρα 15:45

Το προηγούμενο Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011 ο Δήμαρχος Λέσβου Δημήτρης Φωκίων Βουνάτσος, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος, Ποιότητας Ζωής και Πολιτικής Προστασίας Γιάννη Βατό, τον Αντιδήμαρχο Λουτρόπολης Θερμής-Πλωμαρίου Σταύρο Πολίτη, τον Πρόεδρο του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Πλωμαρίου Κώστα Μουτζούρη και τα μέλη του ιδίου αυτού Συμβουλίου Βούλα Γερακίτου και Γρηγόρη Αντωνάκα, λόγω των εξαιρετικά οξυμένων προβλημάτων του τέως Δήμου Πλωμαρίου, τα οποία επιβάλλουν την άμεση αντιμετώπισή τους, επισκέφθηκαν:

  1. Το επί μακρά σειρά ετών στάσιμο έργο του φράγματος Σεδούντα όπου και οι πηγές του ομώνυμου ποταμού.
  2. Τον κλειστό ΧΑΔΑ ( Χώρο ανεξέλεγχτης Διάθεσης Απορριμμάτων)
  3. Τις εγκαταστάσεις της Μονάδας Επεξεργασίας Λυμάτων του βιολογικού καθαρισμού που υπολειτουργεί.
  4. Την πλατεία του λιμανιού Πλωμαρίου και τη συνεχόμενη μ’ αυτήν εσωτερικά πλατεία της αγοράς, οι οποίες παρουσιάζουν όψη τριτοκοσμικής χώρας.
  5. Τη μη αποκατασταθείσα καθίζηση ενός τμήματος του δρόμου Πλωμαρίου-Μελίντας , η οποία παραμένουσα ως έχει επί σειρά ετών έχει δημιουργήσει εξαιρετική επικινδυνότητα στη χρήση του εν λόγω δρόμου.
  6. Το κλειστό επί μακρά σειρά ετών Λαογραφικό Μουσείο.
  7. Το, επίσης, επί μακρά σειρά ετών παραμένον κλειστό οίκημα στο οποίο στεγάζονται οι βιβλιοθήκες Αριστείδη Κλήμη και Ηγουμένης Ευγενίας Κλειδαρά.
  8. Το αγορασθέν από 15ετίας περίπου αρχιτεκτονικών αξιώσεων παραδοσιακό οίκημα Μαυρίκου, το οποίο παραμένει μέχρι σήμερα αναξιοποίητο, με εμφανή σημεία φθοράς και εγκατάλειψης.
  9. Το δημοτικό ΚΕΠ (Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών) και τον άνωθεν αυτού χώρο, ιδιοκτησίας του τέως Δήμου Πλωμαρίου, ο οποίος χρησιμοποιείται ως εντευκτήριο από το Σωματείο «Λέσχη Πλωμαρίου Βενιαμίν ο Λέσβιος»
και ενημερώθηκαν για τη λειτουργία τους και τα υφιστάμενα προβλήματα.

Σε σύσκεψη, η οποία επακολούθησε στο τέως Δημαρχείο Πλωμαρίου, ο Δήμαρχος Λέσβου Δημήτρης Φωκίων Βουνάτσος έδωσε οδηγίες προς τους παριστάμενους Αντιδημάρχους και τον Πρόεδρο και τα μέλη της Δημοτικής Κοινότητας Πλωμαρίου για τη διενέργεια των νομίμων, κατά την αρμοδιότητά τους, ώστε αμέσως, ει δυνατόν, να δρομολογηθούν θετικές εξελίξεις για την αντιμετώπιση των επί μέρους ως άνω προβλημάτων.

Μοιράσου το άρθρο!