Πολιτική

05/12/2021 - 16:23

Ούτε ευρώ από την Περιφέρεια στους άπορους και τους άνεργους του Βορείου Αιγαίου

Εντυπωσιακές από κάθε άποψη ήταν οι δύο συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου Βορείου Αιγαίου την Πέμπτη 2/12/2021.

Κατά την διάρκεια τους, η Περιφερειακή Αρχή αποφάσισε να εγκρίνει 500.000 ευρώ για να αβγατίσουν τα κέρδη των μεγαλοξενοδόχων του νησιών του βορείου Αιγαίου. Μέσα από τον προϋπολογισμό του 2022 θα δοθούν άλλα 150.000 ευρώ για να προωθήσουν τα προϊόντα τους οι τοπικοί επιχειρηματίες. 650.000 ευρώ μέσα σε μια μέρα πήραν οι τοπικοί κεφαλαιοκράτες από τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας ενώ ταυτόχρονα στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας δεν υπάρχει ούτε ένα ευρώ για την στήριξη των ανέργων, των άπορων, των χαμηλοσυνταξιούχων, των πολύτεκνων, των μισθωτών που δεν τα βγάζουν πέρα με τους μισθούς πείνας. Ένα ολοστρόγγυλο μηδενικό είναι και οι παροχές προς τους φτωχομεσαίους αγρότες που είδαν την φετινή τους παραγωγή να καταστρέφεται και τα έσοδά τους να εξανεμίζονται.

Άλλες 400.000 ευρώ είναι οι ετήσιες δαπάνες της Περιφέρειας για ενοίκια, ένα διαχρονικό δώρο των Περιφερειακών Αρχών, προς τους μεγαλο-ιδιοκτήτες ακινήτων. Στο ερώτημα που έθεσε η Ανταρσία στο Αιγαίο όσον αφορά στο γιατί έως σήμερα δεν έχει γίνει τίποτα για αποκτήσει ιδιόκτητα διοικητήρια η Περιφέρεια, δεν λάβαμε καμία ουσιαστική απάντηση.

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος της Ανταρσία στο Αιγαίο – Αντικαπιταλιστική Αριστερά, Νίκος Μανάβης, καταψήφισε τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας και το πρόγραμμα τουριστικής προβολής, καταγγέλλοντας τον αντιλαϊκό χαρακτήρα του περιεχομένου τους και τονίζοντας πως έχουν σχεδιαστεί από την κυβέρνηση και την Περιφερειακή Αρχή για να υπηρετήσουν τα βέλτιστα των ημετέρων τοπικών επιχειρηματικών συμφερόντων και μόνον.


--
Ανταρσία στο Αιγαίο 
Αντικαπιταλιστική Αριστερά

Μοιράσου το άρθρο!