Πολιτική

21/09/2020 - 10:56

Π. Κουφέλος: Ευχές για καλή σχολική χρονιά

  Το φετινό σχολικό έτος ξεκινά με ιδιαίτερες συνθήκες. Βασική προτεραιότητα η υγειά όλων. Όλης της σχολικής κοινότητας.

       Η ομαλή και ασφαλής διεξαγωγή των μαθημάτων είναι και πρέπει να είναι το κύριο μέλημα μας. Φέτος καλούμαστε να δώσουμε ένα ακόμη μάθημα.  Ένα μάθημα ζωής.

       Ένα μάθημα υπευθυνότητας και προσαρμογής, ένα μάθημα προσαρμοσμένο στα νέα δεδομένα, στις ιδιαιτερότητες της εποχής, στις δυσκολίες, στο αναπάντεχο στο απρόσμενο, στο πρωτόγνωρο.

       Απαιτούμενα προσόντα;

       Αυτοπειθαρχία, υπομονή επιμονή, αυτοσυγκράτηση, επιμέλεια, αντοχή και αποφασιστικότητα.

       Για να περάσουμε το "μάθημα"! Για να βγούμε νικητές. Για να αριστεύσουμε!

       Καλή σχολική χρονιά σε όλους! Μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς.

Αυτό είναι το στοίχημα.

      Ο μεγάλος αγώνας να κερδηθεί από την αφετηρία της νέας σχολικής χρονιάς. Και αυτή η χρονιά πρέπει να είναι γεμάτη όνειρα και ελπίδες! Ανεπηρέαστη από οποιεσδήποτε δυσκολίες.       Μια χρονιά, οπού η θέληση για την πραγματοποίηση των στόχων και των προσδοκιών γίνεται με το σπουδαιότερο όπλο. Την κατάκτηση της γνώσης.

       Εύχομαι σε όλους τους μαθητές ένα πολύ αισιόδοξο ξεκίνημα γεμάτο στόχους και αυτοεκτίμηση μέσα από την οποία θα αντλήσουν τη δύναμη και την υπομονή να αγωνίζονται καθημερινά.

       Όχι μόνο για να εκπληρώσουν το όραμά τους αλλά και για να ολοκληρωθούν σαν προσωπικότητες, μέσα από την κατάκτηση της γνώσης και της αλήθειας.

       Στους εκπαιδευτικούς, τους πλοηγούς σε αυτό το ταξίδι, εύχομαι υπομονή και δημιουργικότητα. Να αγαπούν το λειτούργημα τους ολοκληρωτικά, με δίψα για διδασκαλία, κοντά σε κάθε ανάγκη των μαθητών τους.

      Στους ακούραστους γονείς, εύχομαι πάντα τη δύναμη να στέκονται δίπλα στα παιδιά τους με χαμόγελο, ενθάρρυνση και αισιόδοξο πνεύμα και ως πρώτοι τους διδάσκαλοι να τους μαθαίνουν να αγωνίζονται σε αυτόν το δύσκολο αγώνα. Όλοι μαζί για την κοινωνία του μέλλοντος.

       Αποστολή υψίστης σημασίας!

       Σε αυτήν την αποστολή θα σταθούμε άοκνοι  αρωγοί! Δίπλα σας στην πρώτη γραμμή με αξίες, ιδανικά και όνειρα.

       Καλή και γόνιμη σχολική Χρόνια.

 

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λέσβου

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Μ.  ΚΟΥΦΕΛΟΣ 

Μοιράσου το άρθρο!