Πολιτική

09/05/2022 - 16:47

Π. Κουφέλος: Ημέρα μνήμης η σημερινή, ημέρα περηφάνιας για όλους τους Έλληνες.

« 9 Μαΐου Ημέρα Μνήμης της Εθνικής Αντίστασης  »

Εκπροσωπώντας τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κ.Κώστα Μουτζούρη ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Λέσβου κ. Πανάγος Κουφέλος παρακολούθησε τη δοξολογία  στο Μητροπολιτικό Ναό Μυτιλήνης με αφορμή τον εορτασμό της  Ημέρας Εθνικής Αντίστασης 1941-1944. 

Ακολούθως ο κ. Κουφέλος παρέστη στην επιμνημόσυνη δέηση και κατέθεσε στεφάνι  στο Άγαλμα της Ελευθερίας .

 

Με αφορμή τη σημερινή επέτειο ο Αντιπεριφερειάρχης  σε δηλώσεις του επισήμανε τα εξής:

«Ημέρα μνήμης η σημερινή, ημέρα περηφάνιας για όλους τους Έλληνες. Αποτίναμε ελάχιστο φόρο τιμής σε εκείνους που με σθένος και  αυταπάρνηση υπερασπίστηκαν τα αυτονόητα. Σε εκείνους που απλόχερα προσέφεραν τη ζωή τους στον αγώνα κατά του Ναζισμού και του Φασισμού, σε έναν αγώνα για Ελευθερία και Ανεξαρτησία, σε έναν αγώνα με έντονο ιστορικό και κοινωνικό αποτύπωμα. 

Η σημερινή εμβληματική μέρα Παράδειγμα προς μίμηση για όλους, ιδιαίτερα σ’ αυτή την κρίσιμη εποχή. Παραμένουμε σταθεροί στις αρχές και τις αξίες που διδαχθήκαμε από τους προγόνους μας, αξίες και αρχές που πραγματώθηκαν με αρραγή ενότητα και παραμένουν ανεξίτηλες στο χρόνο. Ιδανικά που μας καθοδηγούν και μας χαρακτηρίζουν ως Δημοκρατικούς πολίτες, ως ελεύθερο Έθνος. Με ευθύνη και καθήκον πιστοί στο  Ένδοξο παρελθόν μας εμπνεόμαστε και προχωράμε μπροστά οραματιζόμενοι ένα ασφαλές μέλλον για τα παιδιά μας  που στηρίζεται στην αρχή της Αλληλεγγύης, της Ομοψυχίας, της Κοινωνικής Συνοχής, της  Ελευθερίας και της Δημοκρατίας».

Μοιράσου το άρθρο!