Πολιτική

05/02/2024 - 14:28

Π. Παρασκευαΐδης: Στηρίζω με όλες μου τις δυνάμεις τον αγώνα των αγροτών

Ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, Παναγιώτης Παρασκευαϊδης δήλωσε:

Ο Αγροτικός κόσμος των Νησιών μας και όλης της χώρας ευρίσκεται αντιμέτωπος με μια νέα μεγάλη Μείωση του εισοδήματος του που τον έχει φέρει σε απόγνωση και απειλεί τη χώρα με νέα συρρίκνωση της Αγροτικής παραγωγής.

Από την μία η ΜΕΙΩΣΗ της Βασικής Ενίσχυσης κατά μ.ό. 25 - 30% το 2023, που καταγράφηκε ως το έτος με τις μικρότερες αγροτικές οικονομικές ενισχύσεις την τελευταία δεκαετία. 

Από την άλλη η τεράστια αύξηση του κόστους παραγωγής κατά 25%, σε συνδυασμό με την Ακαρπία και εφέτος του Λεσβιακού ελαιώνα, αλλά και του καύσωνα που έπληξε τους Αμπελώνες της Λήμνου, ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ, καθώς και την μη ουσιαστική αποζημίωση των κτηνοτρόφων μας από τις ασθένειες των ζώων, της ευλογιάς και του καταρροϊκού πυρετού που μαστίζουν τα κοπάδια τους, στους οποίους επίσης δεν καταβλήθηκε ακόμη ούτε η έκτακτη οικονομική ενίσχυση ΑΜΑΛΘΕΙΑ, παρά την παρέλευση του εξαμήνου και πλέον από την υποβολή των αιτήσεών τους. 

Η οικονομική ενίσχυση των Οικολογικών Σχημάτων, πάει καλό καλοκαίρι για πληρωμή, όπως φαίνεται. 

Οι αποζημιώσεις του Μεταφορικού Ισοδύναμου για ολόκληρο το 2023 σε πολίτες και επιχειρήσεις παραμένουν ακόμη απλήρωτες. 

Όλα τα παραπάνω οδήγησαν τους απελπισμένους αγρότες και τα τρακτέρ στους δρόμους, έχοντας μαζί τους όλο το δίκιο, αλλά και την συμπαράσταση όλου του Ελληνικού λαού.

Στηρίζω με όλες μου τις δυνάμεις τον Αγώνα τους και γι΄αυτό συμμετείχα την Παρασκευή 3-2-2024 στην πορεία τους στην πόλη της Μυτιλήνης προς την Γενική Γραμματεία Νησιωτικής Πολιτικής και την επίδοση ψηφίσματος από την  Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου.

ΧΩΡΙΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΡΟΦΙΜΑ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΖΩΗ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΛΛΟΝ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ.

Μοιράσου το άρθρο!