Πολιτική

20/07/2012 - 15:34

Π. Πατερέλλης : Στον αέρα72 έργα του Δήμου Λέσβου

Με επιστολή του προς το Δήμαρχο Λέσβου ο  επικεφαλής της παράταξης Π. Πατερέλλης   επισημαίνει το κίνδυνο να χαθούν  72 μεγάλα έργα από το Δήμο Λέσβου.
Προς : Δήμαρχο Λέσβου Κο Βουνάτσο                                                  Κοιν. : Αντιδήμαρχο Κο Τσακίρη                                                         Πρόεδρο ΔΕΥΑΛ  Κο Μαρινάτο                                                             Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου

Θέμα: «Στον αέρα72 έργα του Δήμου Λέσβου Δυστυχώς μετά από 2 χρόνια δεν έχει οριστεί ακόμη αντιδήμαρχος έργων»

Κύριε Δήμαρχε,

Χθες Πέμπτη δημοσιοποιήθηκε στην εφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ ο κίνδυνος τον οποίο διατρέχουν να απενταχθούν 3 σοβαρά και μεγάλα έργα Ύδρευσης και Αποχέτευσης του Δήμου Λέσβου. Κατανοούμε το προβλήτα, συμπαραστεκόμαστε ολόψυχα και ευχόμαστε να βρεθεί διέξοδος με νομοθετική ρύθμιση. Θα ήμασταν ευτυχής αν το πρόβλημα περιοριζόταν μόνο σε αυτά τα 3 έργα. Δυστυχώς είναι πολύ ευρύτερο και αφορά έναν κατάλογο 72 έργων τα οποία βρίσκονται στον αέρα (τον οποίο κατάλογο επισυνάπτουμε) και τα οποία καθυστερούν ανησυχητικά, όχι λόγο έλλειψης νομοθετικού πλαισίου, αλλά λόγο πρωτοφανούς ολιγωρίας και αδράνειας εκ μέρους της δημοτικής αρχής. Χαρακτηριστικό της ελαφρότητας με την οποία αντιμετωπίζει το θέμα η δημοτική αρχή Βουνατσου είναι ότι 2 χρόνια μετά την ανάληψη των καθηκόντων της, και ενώ έχει διορίσει πλήθος αντιδημάρχων, δεν θεώρησε σκόπιμο να ορίσει έναν με αποκλειστική αρμοδιότητα την προώθηση και παρακολούθηση μελετών και έργων. Σημειώνεται ότι ο πρώην δήμος Μυτιλήνης από ιδρύσεως του, καίτοι πολύ μικρότερος του δήμου Λέσβου, είχε πάντοτε αντιδήμαρχο έργων και σε αυτό οφείλεται ότι όλα αυτά τα χρόνια κατασκευάστηκαν έργα μεγάλου βεληνεκούς, όπως ο Βιολογικός καθαρισμός, η ανάπλαση του Ιστορικού κέντρου, το Δημοτικό θέατρο Μυτιλήνης, η Μαρίνα κτλ. Σήμερα ο αντιδήμαρχος αυτός εάν υπήρχε θα έπρεπε να καθοδηγεί ένα αξιολογότατο προσωπικό 65 μηχανικών που διαθέτει ο Δήμος και που θα ζήλευαν ακόμα και οι υπηρεσίες του ΥΠΕΧΩΔΕ. Δυστυχώς την αρμοδιότητα αυτή την κρατεί πεισματικά ο ίδιος ο Δήμαρχος ο οποίος δεν ευκαιρεί βέβαια να ασχοληθεί, αφού με βάση τα δελτία τύπου οργώνει τη Λεσβιακή ύπαιθρο για να δώσει το παρόν σε όλες τα πανηγύρια και τις εκδηλώσεις παρά του ότι επανειλημμένα από τις στήλες του τοπικού τύπου του έχει τονιστεί ότι δεν θα κριθεί ως «κονφερανσιε »αλλά ως δήμαρχος. Ζητάμε να γίνει επίσημη ενημέρωση του σώματος . Ταυτόχρονα επειδή τα έργα του ΕΣΠΑ στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνουμε αποτελούν μοναδική πηγή χρηματοδότησης αλλά και απασχόλησης, καλούμε την δημοτική αρχή να σοβαρευτεί, να αναλάβει τις ευθύνες της και να μην επιχειρήσει στο μέλλον να δικαιολογήσει την απώλεια άλλων έργον με φτηνές δικαιολογίες.

Ο επικεφαλείς της Παράταξης

Μοιράσου το άρθρο!