Πολιτική

11/08/2023 - 07:55

Π. Τσακύρης: «Να ζητήσει δημόσια συγνώμη ο Δήμαρχος για τα όσα είπε»

Συνένευξη τύπου παραχώρησε ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Μυτιλήνης, Παναγιώτης Τσακύρης, δίνοντας έτσι απάντηση στα όσα του καταλόγισε σε πρόσφατη συνέντευξη ο Δήμαρχος Μυτιλήνης, Ευστράτιος Κύτελης.

Μεταξύ άλλων ο κ.Τσακύρης ανέφερε ότι η κοινωνία είναι μικρή και ο κόσμος γνωρίζει και έχει βγάλει τα συμπεράσματά του και πως όλες οι δαπάνες του πολιτισμού είναι συγκεκριμένες και υπογράφονται από τον Δήμαρχο.

Τα στοιχεία της Οικονομικής Υπηρεσίας, τα οποία είναι στη διάθεσή όλων, για τα έξοδα του Πολιτισμού όλα αυτά τα έτη στα οποία συμπεριλαμβάνονται : Δράσεις των Χριστουγέννων, δράσεις το Πάσχα, Λεσβιακά Καλοκαίρια, εδέσματα Χριστουγέννων, ηχητικές-τεχνικές καλύψεις τοπικών εορτών, αγορά συναυλιών, Θεοδώρεια, ακόμα και ο στολισμός των Χριστουγέννων σε όλα τα χωριά, και γενικότερα ότι έξοδα έχει κάνει η Αντιδημαρχεία του Πολιτισμού το ποσό είναι 890.884,47 €.

Στη συνέχεια ζήτησε από τον Δήμαρχο Μυτιλήνης να παρουσιάσει τα στοιχεία στα οποία αναφέρει ότι έχει διαθέσει στην Αντιδημαρχεία Πολιτισμού ποσό άνω του 1.500.000 €.

Αναφορικά με το φετινό Λεσβιακό Καλοκαίρι ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού παρουσίασε τα στοιχεία της Οικονομικής Υπηρεσίας στα οποία φαίνεται ότι έχει διατεθεί το ποσό των 185.161€, ζητώντας να παρουσιάσει τα στοιχεία στα οποία αναφέρει ότι έχει διαθέσει το ποσό των 600.000€.

Στη συνέχεια ο αντιδήμαρχος πολιτισμού, Παναγιώτης Τσακύρης αναφέρθηκε στο θέμα της συναυλίας στο γήπεδο Μυτιλήνης και πως θα μπορούσαν να βάλουν ότι όρους θέλαν και πως δεν υπογράφει συμβάσεις ο ίδιος.

Κλείνοντας ο κ.Τσακύρης ζήτησε από τον Δήμαρχο Μυτιλήνης, Ευστράτιο Κύτελη, να ζητήσει δημόσια συγνώμη για όσα ανέφερε στην συνέντευξή του δίνοντας χρονικό όριο 24ωρών, σε αντίθετη περίπτωση θα προβεί σε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση και τότε θα κληθεί να παρουσιάσει στοιχεία στον εισαγγελέα για τα όσα είπε στην συνέντευξή του.

Δείτε το βίντεο με την συνέντευξη τύπου :

πηγη: https://lesvosvoice.gr/

Μοιράσου το άρθρο!