Πολιτική

18/12/2012 - 18:00

Π. Βογιατζής και ποτοποιοί Λέσβου «κέρασαν» τα προβλήματα του κλάδου στον Υφυπουργό Οικονομικών

Π. Βογιατζής και ποτοποιοί Λέσβου «κέρασαν»  τα προβλήματα του κλάδου στον  Υφυπουργό Οικονομικών

Ο Βουλευτής, Παύλος Βογιατζής, και τα μέλη του Συνδέσμου Ποτοποιών Λέσβου, Δημήτριος Αναγνώστου, Ευστάθιος Βαρβαγιάννης, Αλέξανδρος Κουζινόγλου, και Βασίλειος Χαϊδαλής, συναντήθηκαν σήμερα με τον Υφυπουργό Οικονομικών, κ. Γιώργο Μαυραγάνη, προκειμένου να συζητήσουν τα αντικίνητρα της ποτοποιίας Λέσβου.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε κατόπιν αιτήματος των ποτοποιών Λέσβου και σε συνέχεια της σχετικής επιστολής που είχε αποστείλει ο Βουλευτής προς τον αρμόδιο Υφυπουργό.

Στο πλαίσιο της σημερινής συνάντησης, ο Βουλευτής υπενθύμισε πως:
«Στη Λέσβο δραστηριοποιούνται πάνω από 16 επιχειρήσεις παραγωγής ούζου που καλύπτουν περισσότερο από το 50% της ετήσιας εθνικής κατανάλωσης και πραγματοποιούν εξαγωγές σε περισσότερες από 33 χώρες σε όλο τον κόσμο. Οι επιχειρήσεις αυτές δίνουν πολλές θέσεις εργασίας στον τόπο μας, στηρίζουν την τοπική αγροτική παραγωγή αξιοποιώντας τον τοπικό γλυκάνισο, ενισχύουν σημαντικά την τοπική οικονομία και εισάγουν συνάλλαγμα, πολύτιμο για την πατρίδα μας στη σημερινή δύσκολη εποχή. Προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα σοβαρά προβλήματα που οι επιχειρήσεις αυτές αντιμετωπίζουν τα τελευταία χρόνια εξαιτίας των άδικων διατάξεων του φορολογικού και τελωνειακού δικαίου που τους  έχουν επιβληθεί, η σημερινή συνάντηση συνιστά μία καλή ευκαιρία να δοθούν λύσεις που θα βοηθήσουν τους ποτοποιούς της Λέσβου όχι μόνο να συντηρήσουν τις επιχειρήσεις τους, αλλά να αναπτύξουν περαιτέρω τον κλάδο».

Τα αιτήματα των ποτοποιών, όπως αυτά παρουσιάστηκαν στον Υφυπουργό και από τα μέλη του Συνδέσμου, αφορούν στη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στον κλάδο των αποσταγμένων αλκοολούχων ποτών και την παράταση καταβολής του, στην πάταξη του λαθρεμπορίου και της παράνομης διακίνησης, καθώς και την έγκαιρη επιστροφή του Φ.Π.Α. επί των εξαγωγών στις επιχειρήσεις.

Ο Υφυπουργός Οικονομικών, κ. Γιώργος Μαυραγάνης, δήλωσε πως θα λάβει σοβαρά υπόψη του τα παραπάνω αιτήματα και δεσμεύτηκε να απαντήσει σχετικά στο προσεχές διάστημα

Μοιράσου το άρθρο!