Πολιτική

08/01/2011 - 10:11

Παιχνίδια της Τουρκίας στο Αιγαίο....

Από νωρίς χθες το πρωί, η Άγκυρα παίζει ένα περίεργο παιχνίδι μεταξύ Λέσβου-Χίου-Οινουσσών. Ένα τουρκικό αλιευτικό αναζητά ένα άλλο που υποτίθεται ότι έχει χαθεί από χθες. Η Άγκυρα αμφισβητεί ανοιχτά με ΝΟΤΑΜ που εξέδωσε το ελληνικό δικαίωμα να κάνει έρευνα και διάσωση εντός δικών της χωρικών υδάτων!Αρχικά η Αθήνα και το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης κινητοποιήθηκε, μόλις έλαβε την πληροφορία για το τουρκικό αλιευτικό.

Εκδόθηκε ΝΟΤΑΜ και στην περιοχή που υποτίθεται ότι χάθηκε το τουρκικό αλιευτικό έφθασαν σκάφη του Λιμενικού και ελικόπτερο έρευνας διάσωσης.

Η Τουρκία αρκετές ώρες αργότερα, εξέδωσε δική της ΝΟΤΑΜ με την οποία υποστήριζε ότι εκείνη ήταν υπεύθυνη για την έρευνα και τη διάσωση στην περιοχή!

Αμέσως η Αθήνα απάντησε με δεύτερη δική της αναλυτική ΝΟΤΑΜ, στην οποία αφού ανέφερε συνθήκες και συμβάσεις, απέρριπτε τους τουρκικούς ισχυρισμούς.

Σοκ εξάλλου προκαλεί ο τουρκικός χάρτης που με κόκκινο μελάνι χωρίζει το Αιγαίο στη μέση. Πρόκειται για χάρτη, τον οποίο η Τουρκία έχει καταθέσει στο ΝΑΤΟ, κατά τη διάρκεια διαπραγματεύσεων για τη νέα δομή της Συμμαχίας. Οι κόκκινες γραμμές αποκαλύπτουν το πώς φαντάζεται το Αιγαίο η Άγκυρα. Προσδιορίζουν τα τουρκικά σχέδια. Ένα Αιγαίο χωρισμένο στη μέση.

Μοιράσου το άρθρο!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ