Πολιτική

05/12/2022 - 01:44

«Παίζει» δυνατά η υποψηφιότητα του Νίκου Σηφουνάκη στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ

Στην τελική ευθεία για την επιλογή των υποψηφίων που θα στελεχώσουν τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ στις επικείμενες εκλογές βρίσκονται τόσο οι κατά τόπου οργανώσεις, όσο και η ηγεσία του κινήματος, αφού «μύρισε εκλογές», όπως σημείωσε και ο πρωθυπουργός πριν λίγες μέρες και οι όποιες εκκρεμότητες θα πρέπει να κλείσουν, αφού εκτιμάται ότι ανά πάσα στιγμή μέσα στο 2023 μπορεί να έχουμε προσφυγή στις κάλπες.

Στα πλαίσια αυτά και η τοπική νομαρχιακή του ΠΑΣΟΚ κλήθηκε να επανεξετάσει, πέρα από τα πρόσωπα που φαίνεται ότι έχουν «κλείσει» στο ψηφοδέλτιο και τα άλλα που έχουν ήδη κατατεθεί μέσω της εσωκομματικής διαδικασίας και των αυτοπροτάσεων και άλλες προτάσεις προσώπων, στη λογική ενίσχυσης του ψηφοδελτίου, ώστε ο στόχος της βουλευτικής έδρας να επιτευχθεί με τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις. Το πρόσωπο που φαίνεται να «παίζει» πλέον πολύ δυνατά, όπως έγκαιρα και αποκλειστικά αποκάλυψε το «ΕΜΠΡΟΣ», σε προηγούμενο φύλλο του, είναι του πρώην υπουργού και για πολλά χρόνια κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του νομού μας Νίκου Σηφουνάκη.

Οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν η πρόταση για τη συμμετοχή του Ν. Σηφουνάκη στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ, να μην είναι κάποιων μεμονωμένων στελεχών, φίλα προσκείμενων σε αυτόν, αλλά ομόφωνη πρόταση της Ν.Ε. Λέσβου του ΠΑΣΟΚ, που εκ των πραγμάτων έχει τη «βαρύτητα» της και δεν μπορεί να παραβλεφθεί από την ηγεσία του κινήματος, όταν ο επιδιωκόμενος στόχος είναι το καλύτερο εκλογικό αποτέλεσμα και σε τοπικό επίπεδο η μία από τις τρεις κοινοβουλευτικές έδρες στο νομό.

Είναι γεγονός ότι μια τέτοια εξέλιξη ανακατεύει εντελώς την «τράπουλα» σε τοπικό επίπεδο, κατά τη γνώμη μας, ενισχύει σε μέγιστο βαθμό το ψηφοδέλτιο και αυξάνει τις πιθανότητες να κερδηθεί η έδρα, που είναι και ο στόχος. Μένει βέβαια να ληφθεί υπόψη η πρόταση αυτή και από την κεντρική ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, η οποία θα αποφασίσει ποια πρόσωπα θα στελεχώσουν τα ψηφοδέλτια του κινήματος σε όλη τη χώρα και προφανώς και στη Λέσβο.

Και το υπογραμμίζουμε αυτό γιατί, απ ότι είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, ο τέως υπουργός είναι διατεθειμένος να είναι ξανά υποψήφιος αν του προταθεί κάτι τέτοιο από την επιτροπή συγκρότησης των ψηφοδελτίων και την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Το ποια θα είναι η συνέχεια θα το γνωρίζουμε το επόμενο διάστημα , που έτσι και αλλιώς θα πρέπει να κλείσουν και τα ψηφοδέλτια, εν αναμονή της εκλογικής αναμέτρησης που είναι πλέον ζήτημα χρόνου πότε θα διεξαχθεί. Αναμένουμε λοιπόν...  

 

πηγη:

 Μανόλης Μανώλας / εφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ 

emprosnet.gr

Μοιράσου το άρθρο!