Πολιτική

26/07/2011 - 12:30

Το ΠΑΜΕ θα κάνει "ντου" στο αυριανό Δημοτικό Συμβούλιο!!!!

ΠΑΜΕ- ΠΑΣΥ- ΠΑΣΕΒΕ- ΜΑΣ- ΟΓΕ

Είμαστε αντίθετοι σε κάθε μορφή ιδιωτικοποίησης μέρους ή του συνόλου της καθαριότητας

«Η πλειοψηφία της τοπικής διοίκησης του Δήμου Λέσβου ευθυγραμμισμένη με τις πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ πολιτικές που απορρέουν από το μνημόνιο που και το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα που αναδιαμόρφωσαν Κυβέρνηση Τρόικα με την ανοχή της Ν.Δ την στήριξη του ΛΑ.Ο.Σ και του κόμματος της κυρίας Μπακογιάννη. Φέρνει ως θέμα την Τετάρτη 27/7/2011 στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβούλιου την έγκριση μελέτης για διεθνή διαγωνισμό την παράδοση της καθαριότητας του Δήμου Λέσβου σε εργολάβο. Ουσιαστικά μετατρέπει την καθαριότητα από κοινωνική υπηρεσία σε επιχείρηση και το κέρδος του επιχειρηματία εξασφαλισμένο.

Αυτό σημαίνει, υποβάθμιση της καθαριότητας της Πόλης και των χωριών μας. Υπέρογκα δημοτικά τέλη για τους δημότες (ήδη πήραμε την πρώτη γεύση από το φετινό προϋπολογισμό). Παραπέρα κατεδάφιση των εργασιακών σχέσεων των εργαζομένων στην καθαριότητα (απολύσεις, μη ανανέωση συμβάσεων, εξαντλητικά ωράρια και συνθήκες γαλέρας για τους εργαζόμενους στους εργολάβους).

Αυτό που συμβαίνει στο Δήμο Λέσβου είναι απαράδεκτο, όχι όμως τυχαίο. Αφού η προηγούμενη και η σημερινή δημοτική αρχή βρώμισαν την Πόλη, με την αδιαφορία τους, την έλλειψη προσωπικού με ευθύνη τους και με τις προσχεδιασμένες ελλείψεις απορριμματοφόρων τον τελευταίο χρόνο. Έφεραν τους εργαζόμενους με την εντατικοποίηση της δουλειάς στο απροχώρητο. Αγανάκτησαν τους Δημότες με τους όγκους σκουπιδιών που έχουν κατακλίσει την πόλη και τα χωριά μας. Έρχονται τώρα παρουσιάζοντας τα προβλήματα που είναι απόρροια της πολιτικής που εφάρμοσαν στο Δήμο Λέσβου να μας παρουσιάσουν την ιδιωτικοποίηση της υπηρεσίας καθαριότητας ως λύση του προβλήματος και μάλιστα πρωτοποριακή

Το ΠΑΜΕ η ΠΑΣΥ η ΠΑΣΕΒΕ το ΜΑΣ και ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών

Καλούν τους εργαζόμενους στο Δήμο, τους εργαζόμενους δημότες του Δήμου Λέσβου, τους αυτοαπασχολούμενους ΕΒΕ, τους φτωχούς αγρότες, τις γυναίκες, τη νεολαία, να αντιδράσουν να δείξουν την αντίθεση τους στις αντιλαϊκές επιλογές της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λέσβου, που πρόθυμα εφαρμόζει τις επιταγές του νόμου για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση (του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ), τις επιταγές της Τρόικας και της κυβέρνησης και χωρίς κανένα δισταγμό, επιβάλλει χαράτσια, διαλύει υπηρεσίες, παραδίδει δραστηριότητες του Δήμου Λέσβου σε ιδιώτες.

Είμαστε αντίθετοι σε κάθε μορφή ιδιωτικοποίησης μέρους ή του συνόλου της καθαριότητας.

Να παρθούν ουσιαστικά μέτρα για τη βελτίωση των όρων εργασίας στη διαχείριση των απορριμμάτων.

Να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Πρόσληψη προσωπικού με σταθερή και μόνιμη εργασία».

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 27 ΙΟΥΛΗ στις 7 το ΑΠΟΓΕΥΜΑ

στην αίθουσα συνεδριάσεων του περιφερικού συμβουλίου

Μοιράσου το άρθρο!