Πολιτική

03/06/2012 - 10:24

Πανστρατιά στελεχών του ΠΑΣΟΚ στη Λέσβο για να κατακτηθεί η έδρα

Σήμερα Κυριακή 3/06/2012 το πρωί στις 11:30 πραγματοποιείται άλλη μια ολομέλεια του ΠΑΣΟΚ στο ξενοδοεχείο ΛΩΡΙΕΤ παρουσία του στελέχους του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη ο οποίος βρίσκεται στο νησί μας από την Πέμπτη προκειμένου να συντονίσει την κομματική δράση έτσι ώστε να επανακτηθεί η έδρα του ΠΑΣΟΚ.

Οι δράσεις σχηματοποιούνται ως εξής:

1) Καθημερινές περιοδείες στην Μυτιλήνη αλλά και χωριά προκειμένου να προσεγγίσουν τους οπαδούς του ΠΑΣΟΚ. Παρά το γεγονός ότι εμφανίζονται δυσκολίες λόγω της γενικώτερης κατάστασης του ΠΑΣΟΚ,  τα κομματικά σελέχη θεωρούν τα πρώτα δείγματα ενθαρυντικά.

2) Προσέγγιση παλιών αδρανών πλέον στελεχών του ΠΑΣΟΚ προκειμένου να ενεργοποιηθούν ακόμα και τώρα προκειμένου να κυνηγήσουν κάθε ψήφο. Στα πλαίσια αυτά εκδόθηκε και η κοινή δήλωση των 6 πρώην γραμματέων της ΝΕ του ΠΑΣΟΚ, ενώ τα ττηλέφωνα στελεχών του ΠΑΣΟΚ έχουν πάρει....φωτιά!

3) Επικοινωνιακό τακτική.  Τα νεοεισερχόμενα στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ κομματικά στελέχη Μαρία Ψήμμα και Βαγγέλη Γιαρμαδούρο  δραστηριοποιούνται με παρουσία τους στα τοπικά ΜΜΕ. Τη  Δευτέρα 04/06/2012  θα μεταδοθεί στη Τηλεόραση Μυτιλήνης  συνέντευξη του ιδρυτικού στελέχους του τοπικού ΠΑΣΟΚ και πρώην γραμματέα Γιάννη Πετρέλλη.

Στελέχη του ΠΑΣΟΚ θεωρούν ως δεδομένες τις έδρες της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ και προσπαθούν να επανακτήσουν την έδρα εις βάρος του ΚΚΕ του οποίου τα ποσοστά σε όλη τα χώρα βαίνουν μειούμενα.

Διαβάστε τη συνέντευξη  Νίκου Ανδρουλάκη στο "ΕΜΠΡΟΣ"/ Μαρίνα Πολλάτου

Για δεύτερη φορά τα τελευταία χρόνια, στις εκλογές τού 2012 - είχε γίνει το ίδιο και το 2004 - το ΠΑΣΟΚ έχασε την έδρα του στην εκλογική περιφέρεια της Λέσβου, στην οποία και αναλάβατε υπεύθυνος της προεκλογικής μάχης για το διάστημα μέχρι τις εκλογές της 17ης Ιουνίου. Είναι εφικτός ο στόχος που θέτετε για να εκλέξετε ξανά βουλευτή; «Οι εκλογές της 17ης Ιουνίου είναι οι πιο σημαντικές μετά τη μεταπολίτευση. Ποτέ ξανά η εθνική προσπάθεια δεκαετιών για τη θέση της χώρας στον ανεπτυγμένο κόσμο, οι κοινωνικές κατακτήσεις και το βιοτικό μας επίπεδο δεν κινδυνεύουν σε τέτοιο βαθμό. Η προσπάθεια της παράταξης είναι να έχουμε δυνατή φωνή στην επόμενη Βουλή, ώστε οι δυνάμεις του ρεαλισμού και του ορθού λόγου να εξασφαλίσουν τη σταθερότητα, αλλά και την προοπτική της κοινωνίας μας. Ο στόχος εκλογής βουλευτή στην περιφέρεια Λέσβου είναι και κρίσιμος και εφικτός.»

Παιχνίδια λαϊκισμού

Γιατί ο παλιός οπαδός του κόμματός σας στο Νομό, που δε σας ψήφισε το Μάιο, ή ψηφοφόροι προερχόμενοι από άλλους πολιτικούς χώρους, να επιλέξουν τώρα το ΠΑΣΟΚ; «Γιατί το ΠΑΣΟΚ έχει έναν πραγματιστικό οδικό χάρτη, προτείνοντας μεταρρυθμίσεις που απαντούν στα σημερινά προβλήματα. Από την άλλη, ο αριστερός και δεξιός λαϊκισμός “παίζει” με την απόγνωση των πολιτών. Έχουν και οι δύο την ίδια πολιτική συμπεριφορά, και πριν και μετά το μνημόνιο, ενώ όλα έχουν αλλάξει. Αυτή η κουλτούρα μάς οδήγησε στο μνημόνιο. Οδηγούν τη χώρα σε δεύτερες εκλογές, οι μεν για να καρπωθούν το μπόνους των 50 εδρών και οι δε κυνηγώντας την ανέφικτη αυτοδυναμία. Η οικονομία, ο τουρισμός, τα δημόσια έργα, ο τραπεζικός τομέας δυσκολεύονται ακόμα περισσότερο λόγω της αστάθειας και της ακυβερνησίας που προκάλεσαν.

Μάχη επιβίωσης

»Η Ελλάδα δίνει μάχη επιβίωσης και πρέπει να σταθούμε όλοι στο ύψος των περιστάσεων και όχι να πολιτευόμαστε με μικροκομματικά κριτήρια, τάζοντας λαγούς και πετραχήλια. Ο ΣΥΡΙΖΑ και η Ν.Δ., ενώ η δημοσιονομική κατάσταση δεν το επιτρέπει, προτείνουν το διορισμό δεκάδων χιλιάδων στο δημόσιο τομέα. Το ΠΑΣΟΚ στις 17 Ιουνίου είναι η επιλογή της ειλικρίνειας και του σχεδίου.» Τι πιστεύετε ότι κυρίως έχει αλλάξει στο ΠΑΣΟΚ μετά την ανάδειξη του Βαγγέλη Βενιζέλου στην προεδρία; Αυτές οι αλλαγές θα πάρει πολύ χρόνο να γίνουν αντιληπτές απ’ την κομματική βάση και φυσικά απ’ την ελληνική κοινωνία, ή έχει ήδη μπει το νερό στ’ αυλάκι; «Σε ένα μήνα δεν προλαβαίνεις να κάνεις ουσιαστικές δομικές αλλαγές, όμως το αποτέλεσμα της 6ης Μαΐου είναι μια στρατηγική ήττα που δεν αφήνει περιθώρια. Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να αλλάξει, να αποκόψει τους δεσμούς με τον κρατισμό και τον κυβερνητισμό. Οφείλουμε να αναδείξουμε νέο στελεχιακό δυναμικό και ένα επικαιροποιημένο κοινωνικό συμβόλαιο. Το πρότυπο των υπουργών μακράς διάρκειας κούρασε. Οι βεβαιότητες και οι πολιτικοί κύκλοι τού “χθες” δεν υπάρχουν πια και δεν μπορούμε να ζητάμε σε μια κοινωνία να αλλάξει και εμείς να παραμένουμε ίδιοι. Η πρόταση του προέδρου Βαγγέλη Βενιζέλου για αναγέννηση της παράταξης είναι σωστή, γιατί ο τόπος έχει ανάγκη τις ιδέες της υπεύθυνης Κεντροαριστεράς και όχι το λαϊκίστικό μεγαλοϊδεατισμό των άκρων, που σπρώχνει τη χώρα, όπως έχει αποδειχθεί ιστορικά, σε εθνικά αδιέξοδα.»

Μοιράσου το άρθρο!