Πολιτική

31/03/2011 - 15:22

Παράδοση ασθενοφόρου στην Αντίσσα

Σήμερα Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011 το πρωί ο  Δήμαρχος Λέσβου Δημήτρης Φ. Βουνάτσος, μαζί με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Χρήστο Κορδώνη και τον Δημοτικό Σύμβουλο Αντώνη Κουμαρά, συνόδευσε την Υφυπουργό Θαλασσίων Υποθέσεων, Αλιείας και Νήσων Ελπίδα Τσουρή, τον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου κ. Χαλκιώτη και τον Διοικητή του Νοσοκομείου (ΒΙΓΝ) Μυτιλήνης Παύλο Παπαδόπουλο, οι οποίοι μετέβησαν στο Κέντρο Υγείας Άντισσας, όπου παρέδωσαν ένα σύγχρονο νοσοκομειακό αυτοκίνητο.

Προσφωνώντας την κα Υφυπουργό, την οποία ευχαρίστησε για την ανωτέρω ενέργειά της, μεταξύ άλλων, ο κ. Βουνάτσος τόνισε ότι, λαμβανομένου υπόψη του γεγονότος ότι το δυτικό μέρος του νησιού αντιμετωπίζει πρόβλημα ταχείας ερημοποιήσεως, η ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Άντισσας με δεύτερο νοσοκομειακό αυτοκίνητο και οδηγό, αποτελεί επιβεβλημένη ωφελιμότατη ενέργεια προς τους κατοίκους όλου του τέως Δήμου Ερεσού-Άντισσας, οι οποίοι εν πολλοίς είναι γέροντες.

Ο Δήμαρχος Λέσβου ζήτησε από την κα Υφυπουργό να πραγματοποιήσει επίσκεψη ευθύς αμέσως στο παρακείμενο νεότευκτο Δημοτικό γηροκομείο, το οποίο κατασκευάστηκε με χρήματα του Δημοσίου και της Ε.Ε. και μολονότι είναι εφοδιασμένο με υπερσύγχρονο ξενοδοχειακό εξοπλισμό και πάσης φύσεως όργανα, δεν μπορεί εισέτι να λειτουργήσει, παρά τις προσπάθειες των τυπικών Αυτοδιοικητικών αρχών, διαχρονικά, ελλείψει σχετικών πιστώσεων για πρόσληψη προσωπικού.

Πράγματι, η κα Υφυπουργός αμέσως επισκέφθηκε το Δημοτικό Γηροκομείο και εντυπωσιάστηκε από την άρτια κατασκευή και τον εξοπλισμό και ζήτησε από τον Δήμαρχο Λέσβου να της υποβάλλει σχετικό υπόμνημα με τα επιμέρους οικονομικά στοιχεία για τη λειτουργία του τόσο αναγκαίου αυτού ιδρύματος για την κοινωνία του τέως Δήμου Ερεσού-Αντίσσης.

Στη συνέχεια, ο κ. Βουνάτσος επισκέφθηκε την αγορά της Άντισσας και τις Δημόσιες και Δημοτικές Υπηρεσίες.    

Μοιράσου το άρθρο!