Πολιτική

16/07/2011 - 08:41

Παραιτήθηκαν οι "ξεσποριασμένοι" Σ. Ζαμτράκης- Μ. Πoλυπαθέλλης

Δ. Βουνάτσος: «Είστε ξεσποριασμένοι. Το Δ.Σ. της ΤΕΔΚ «θνήσκον όργανο, το οποίο διατηρείται με τεχνητές αναπνοές». Ο Δήμαρχος Λέσβου υποψιαζόμενος προφανώς συνομωσίες σε βάρος του και θεωρώντας ότι κάποιοι επιχειρούν να τον υποκαταστήσουν σε ορισμένες πρωτοβουλίες, εξαπέλυσε προσβλητικές θέσεις και εκφράσεις.

Την παραίτησή τους από τη θέση του Προέδρου, και του Γραμματέα από το ΔΣ της ΤΕΔΚ Ν. Λέσβου υπέβαλλαν χθες ο Σωτήρης Ζαμτράκης και Μιχάλης Πολυπαθέλλης μετά τη θυελλώδη συνάντηση της 1ης Ιουλίου παρουσία των 13 τ. Δημάρχων, του Βουλευτή Σπ. Γαληνού, του Δημάρχου Δ. Βουνάτσου και του Αντιδημάρχου Ι. Βατού, όπου θα συζητούσαν τα τεράστια προβλήματα που δημιούργησε ο «Καλλικράτης» και θα γινόταν μια κίνηση συνδρομής του Δήμου Λέσβου, για την ανατροπή του εκτρώματος που δημιούργησε ο Ι. Ραγκούσης.

Ύστερα από 4 χρόνια στη Διοίκηση της ΤΕΔΚ Ν. Λέσβου Ύστερα από 4 χρόνια στη Διοίκηση της ΤΕΔΚ Ν. Λέσβου Οι απρεπείς χαρακτηρισμοί που εκστομίσθηκαν από το Δήμαρχο θεωρήθηκαν ιδιαίτερα προσβλητικοί και ανάγκασαν τους δύο άντρες στην απόφασή, να εγκαταλείψουν τις θέσεις που κατείχαν στην ΤΕΔΚ συνεργαζόμενοι άψογα με όλους τους αυτοδιοικητικούς.

Σε επιστολή του προς τα μέλη του Δ.Σ. της ΤΕΔΚ Λέσβου, αφού ευχαριστεί όλους εκείνους, με τους οποίους συνεργάστηκε άψογα (ΤΕΔΚ, ΔΕΔΑΠΑΛ ΑΕ, ΜΕΛΕΤΕΔΚ ΑΕ, τ. Δημάρχους και Κοινοτάρχες Λέσβου, Λήμνου και Αγ. Ευστρατίου), εξηγεί τους λόγους της παραίτησής του. «Υπολόγιζα ότι μετά την ανάδειξη των νέων εκπροσώπων στους Καλλικρατικούς Δήμους, έγκαιρα, και με τη δημοσίευση του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος, θα παραδίδαμε τις αρμοδιότητες στα νέα όργανα. Δυστυχώς, τούτο δεν έγινε μέχρι σήμερα. Παρέμεινα στη θέση μου προσπαθώντας και επιδιώκοντας κάθε πράξη και ενέργεια της ΤΕΔΚ να έχει τη σύμφωνη γνώμη των νέων Δημάρχων και των συνεργατών τους. Συμπεριφορά που, δυστυχώς, δεν έχει εκτιμηθεί. Αντίθετα, καταβάλλεται κατά την άποψή μου ενσυνείδητα μία προσπάθεια να αποδοθούν στους τελευταίους Δημάρχους και στους συνεργάτες τους, οι αδυναμίες και το αλαλούμ που έχει δημιουργήσει το έκτρωμα «Καλλικράτης». Τούτο ισχύει για τον ενιαίο Δήμο Λέσβου. Οι σχέσεις με τους Δημάρχους της Λήμνου και του Αγίου Ευστρατίου εξακολουθούν να είναι άριστες και η συνεργασία αρμονική και αποδοτική, όπως και κατά το παρελθόν. Δυστυχώς, σε τελευταία συνάντηση την 1/7/2011, δέκα εκ των δεκατριών τέως Δημάρχων της Λέσβου, στην οποία κλήθηκε και παρέστη ο Δήμαρχος Λέσβου Δ. Βουνάτσος συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Ι. Βατό, παρουσία και του βουλευτή Σ. Γαληνού, θεωρώ προσωπικά ότι το ποτήρι ξεχείλισε. Τη συνάντηση αυτή, συγκάλεσα κατόπιν αιτήματος του βουλευτή Λέσβου Σπ. Γαληνού, προκειμένου να συζητήσουμε τις δυσκολίες που δημιουργεί ο τεράστιος Δήμος στη νέα Δημοτική Αρχή και τις δυσάρεστες συνέπειες που υφίστανται οι δημότες έξι μήνες μετά την εφαρμογή του «Καλλικράτη». Σκοπός, οι μεν τέως Δήμαρχοι να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε κίνηση και να βοηθήσουν το Δήμαρχο Λέσβου στη μεθόδευση των προσπαθειών του, για την ανατροπή του εκτρώματος που δημιούργησε ο κος Ραγκούσης με τον «Καλλικράτη» στη Λέσβο, ο βουλευτής να αναπτύξει τη δέουσα δραστηριότητα στο Κοινοβούλιο και ο Δήμαρχος να αξιοποιήσει τη συμπαράσταση των τέως Δήμαρχων και την όποια δύναμη διαθέτουν.

ΑΠΟΨΕΙΣ ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ Δυστυχώς, ο Δήμαρχος στην τοποθέτησή του ανέπτυξε απόψεις περίεργες και χρησιμοποίησε χαρακτηρισμούς απρεπείς και προσβλητικούς για όλους εμάς. Με την άφιξή του (η διαδικασία μόλις είχε αρχίσει και ο ίδιος είχε καθυστερήσει) και το «καλώς ήλθες» εκ μέρους μου και στη φράση «ευτυχώς που δεν λέγαμε κακό» η πρώτη του κουβέντα ήταν «και να λέγατε και να μη λέγατε μου είναι αδιάφορο γιατί είστε ξεσποριασμένοι». Στην τοποθέτησή του χαρακτήρισε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΤΕΔΚ Ν. Λέσβου «θνήσκον όργανο, το οποίο διατηρείται με τεχνητές αναπνοές» ωσάν να είναι επιλογή μας. Μας κατηγόρησε ότι εμείς έχουμε κόμματα, ενώ ο ίδιος δεν έχει στη Δημαρχία. Ξέχασε το παρελθόν του. Θεώρησε άκομψη την πρόσκληση και την πρωτοβουλία του Σπ. Γαληνού. Υποστήριξε την άποψη ότι μόνο αυτός έχει δικαίωμα να αναλαμβάνει ανάλογες πρωτοβουλίες. Συνέδεσε τη συνάντησή μας με κάποιες πρωτοβουλίες των προέδρων των τοπικών κοινοτήτων υποψιαζόμενος συνωμοσίες προφανώς εις βάρος του. Υποστήριξε την άποψη ότι επιχειρούμε να τον υποκαταστήσουμε αφαιρώντας του την αρμοδιότητα και το αποκλειστικό δικαίωμα ανάλογων πρωτοβουλιών. Διευκρινίζω ότι: Θεωρώ τις θέσεις του κ. Δημάρχου ύβρεις κατά των συναδέλφων μου του Διοικητικού Συμβουλίου της ΤΕΔΚ Ν. Λέσβου. Θεωρώ τις θέσεις του Δημάρχου προσβολή των τέως Δημάρχων. Θεωρώ τις θέσεις του Δημάρχου προσβλητικές για το πρόσωπό μου και την όλη δραστηριότητά μου. Του αναγνωρίζω ότι έχει πρόσφατη τη Λαϊκή Εντολή και δικαιούται να γίνει Πρόεδρος της νέας ΤΕΔΚ (ΠΕΔ) και οτιδήποτε άλλο θα τον διευκολύνει στην επίτευξη των στόχων του.

ΔΕΝ ΤΟΥ ΚΑΝΩ ΤΗ ΧΑΡΗ Δεν του κάνω πλέον τη χάρη να συνεργάζομαι μαζί του και γι αυτό σήμερα παραιτούμαι από τη θέση του Προέδρου της ΤΕΔΚ Ν. Λέσβου και από μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου. Παρά την πικρία, του εύχομαι να επιτύχει για το καλό του τόπου και των συμπατριωτών μου και για να γίνει αυτό πρέπει άμεσα να αποβάλει το ΕΓΩ. Να αξιοποιήσει την εμπειρία και τις καλές προθέσεις των τελευταίων Δημάρχων. Να ελέγξει τις συμπεριφορές πολλών εκ των συνεργατών του. Να ακούσει τα μηνύματα που αποστέλλονται από κάθε γωνιά, κάθε χωριό και κάθε πολίτη. Να διοικεί και όχι μόνο να ομιλεί».

Μ. Πολυπαθέλλης

Έξω από τις αρχές μου

Στην επιστολή του ο τ. δήμαρχος Ευεργέτουλα, Γραμματέας και μέλος του ΔΣ της ΤΕΔΚ Μ. Πολυπαθέλλης, κινήθηκε στο ίδιο μήκος κλίματος και αιτιολόγησε τους λόγους της παραίτησης του: Ειδικότερα τόνισε: «Θα ήμουν ευτυχής αν η θητεία μου στην ΤΕΔΚ Ν.Λέσβου ολοκληρωνόταν την ίδια μέρα με την ολοκλήρωση της θητείας μου ως Δημάρχου, όμως βάσει του νόμου η θητεία του Δ..Σ. της ΤΕΔΚ Ν.Λέσβου παρατείνεται μέχρι την εκλογή του νέου Δ.Σ. της νεοσύστατης πλέον Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Βορείου Αιγαίου. Όσο βρίσκομαι και λειτουργώ σε αυτό το όργανο, θεωρώ υποχρέωσή μου να έχω λόγο και θέση για τα αυτοδιοικητικά θέματα στον τόπο μου. Έχοντας όπως όλοι, εικόνα για το πρώτο εξάμηνο του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ στο νησί μας, εδραιώθηκε η πεποίθηση μου ότι ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ για τον τόπο μας είναι Αρμαγεδδών. Πιστεύω, ότι πρέπει να προσπαθήσω με όλους όσοι έχουν την ίδια άποψη ώστε να ανατραπεί αυτή η κατάσταση. Αρνούμαι όμως ν αποδεχτώ λογικές καχυποψίας ή συνομωσίας, σαν αυτές που παρατηρήθηκαν από τον κύριο Δήμαρχο Λέσβου την 01/07/2011 Μετά τα παραπάνω θα ήταν έξω από τις αρχές μου να παραμείνω σε αυτό το όργανο. Για όλους αυτούς τους λόγους παραιτούμαι από τη θέση του Γραμματέα και μέλους του ΔΣ της ΤΕΔΚ Ν.Λέσβου»

πηγη: ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ

Μοιράσου το άρθρο!