Πολιτική

11/07/2023 - 20:19

Παρέμβαση Δημάρχου για το Κατάστημα των ΕΛΤΑ στην Άντισσα

Με παρέμβασή του στην Κεντρική Διοίκηση των ΕΛΤΑ, που κοινοποιείται και στην Κυβέρνηση, ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος ζητά άμεσα την επανεξέταση της φερόμενης ως απόφασης για το κλείσιμο του Καταστήματος στην Άντισσα:

«Αξιότιμοι κύριοι,

Επιχειρώ για δεύτερη φορά μέσα στην τετραετία, να σας επικοινωνήσω τη σημασία της διατήρησης των Ταχυδρομικών Υπηρεσιών σε υψηλό επίπεδο για τους κατοίκους της Δυτικής Λέσβου, του μεγαλύτερου σε έκταση Δήμου του Βορείου Αιγαίου.

Πληροφορίες φέρουν ως ειλημμένη σας Απόφαση κεντρικά για το επικείμενο κλείσιμο του Καταστήματος ΕΛΤΑ στην Άντισσα, σε μια εξέλιξη που δεν υποβαθμίζει απλά τις ταχυδρομικές υπηρεσίες στην περιοχή, αλλά δίνει ολοένα και περισσότερο την αίσθηση ότι το κεντρικό κράτος, απομακρύνεται κάθε χρόνο και πιο πολύ από την ύπαιθρο.

Είμαι Δήμαρχος ενός Δήμου με 35 και πλέον χωριά στη διοικητική του δύναμη, με πολύ μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις μεταξύ τους. Για να γίνει απολύτως αντιληπτό το πρόβλημα που θα δημιουργηθεί, το υποκατάστημα της Άντισσας που σχεδιάζετε να σταματήσετε τη λειτουργία του, εξυπηρετεί μόνιμους κατοίκους που στην πλειοψηφία τους είναι αγρότες και συνταξιούχοι και η δυνατότητα εξυπηρέτησής τους από το διοικητικό κέντρο του Δήμου τους, την Καλλονή, απέχει τουλάχιστον 30 χλμ. και από το διοικητικό κέντρο του νησιού, τη Μυτιλήνη, πέραν των 70 χλμ.

Με την παρούσα λοιπόν, σας καλώ να επανεξετάσετε πολύ σοβαρά το σχεδιασμό σας για τη λειτουργία των ταχυδρομικών υπηρεσιών στη Δυτική Λέσβο. Χωρίς περιστροφές, αντιλαμβανόμαστε το ενδεχόμενο κλείσιμο του Καταστήματος Αντίσσης, ως μία χαριστική βολή για έναν ακριτικό τόπο που κάθε χρόνο βλέπει και μία ακόμη δημόσια υπηρεσία, ή τράπεζα να εξαφανίζεται.

Γιατί δεν πρέπει να ξεχνάτε ποτέ: για εμάς τους ακρίτες και τα χωριά μας, οι υπηρεσίες  των Τραπεζών, των Ταχυδρομείων και γενικά των υπηρεσιών Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας, δεν διαδραματίζουν απλά και μόνον το ρόλο της εξυπηρέτησης των πολιτών στην κοινωνία. Αν και είναι απολύτως κατανοητό πως με την εξέλιξη της τεχνολογίας όλα αλλάζουν, η ύπαρξη Υποκαταστημάτων στα χωριά μας, είναι ζωτικής σημασίας και για την ανάσχεση της ερημοποίησης των οικισμών μας. Βοηθήστε μας λοιπόν στην προσπάθειά μας να αντιστρέψουμε τη δυσοίωνη τρέχουσα συνθήκη που βιώνουμε, όπου ο πληθυσμός μας βαίνει συνεχώς μειούμενος».

Μοιράσου το άρθρο!