Πολιτική

28/11/2019 - 18:45

Παρέμβαση Μ. Μαμάκου για τις ακραίες και σεξιστικές εκφράσεις στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Με αφορμή όσα συνέβησαν στην πρόσφατη συνεδρίαση  του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα το μεταναστευτικό -προσφυγικό η παράταξή μας «Αλλάζουμε τον τόπο μας», θέλει να δηλώσει τα εξής:


Η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου μας για ένα τέτοιας κρισιμότητας θέμα, που άργησε να πραγματοποιηθεί παρόλο που από την πρώτη στιγμή το ζητήσαμε ως πρώτη προτεραιότητα και προφορικώς και γραπτώς και που τα τελευταία χρόνια απασχολεί το σύνολο της κοινωνίας μας και που δοκιμάζονται τα όρια της αντοχής της, δεν μπορεί να υπονομεύεται από ακραίες συμπεριφορές ακραίων στοιχείων, που στόχο έχουν να διχάσουν υβρίζοντας και χυδαιολογώντας σε βάρος αιρετών εκπροσώπων του Δήμου μας.

Οι ύβρεις, οι σεξιστικές εκφράσεις, οι φραστικές επιθέσεις είναι ανεπίτρεπτες και απαράδεκτες από όπου και αν προέρχονται, πολύ περισσότερο αν λέγονται και από , αιρετούς εκπροσώπους της αυτοδιοίκησης. Τις καταδικάζουμε ως παράταξη με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, γιατί δεν έχουν καμιά θέση στη συνεδρίαση του κατ΄εξοχήν δημοκρατικού θεσμού, που είναι το δημοτικό συμβούλιο.

Το ίδιο ζητάμε να πράξουν  και ο δήμαρχος και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, ως θεσμικοί παράγοντες, που οφείλουν να περιφρουρήσουν και να προστατεύσουν το θεσμό του συμβουλίου και τα μέλη του από τέτοιες συμπεριφορές, που εκθέτουν και τους ίδιους! Σε ό,τι μας αφορά, ως παράταξη θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να προστατεύσουμε το κύρος του θεσμού του δημοτικού συμβουλίου, προκειμένου να μπορούν τα μέλη του να συζητούν, προφανώς καταθέτοντας ο καθένας τις απόψεις του,  και να αποφασίζουν για τα μικρά και κυρίως για τα μείζονα ζητήματα που απασχολούν τον τόπο μας, όπως εν προκειμένου το μεταναστευτικό, μετά και από τις εξελίξεις που δρομολογεί το κυβερνητικό σχέδιο με τις κλειστές δομές στα νησιά.


Το δημοτικό συμβούλιο ως πολιτικό όργανο οφείλει να απομονώσει τα ακραία στοιχεία που στοχεύουν να διχάσουν την τοπική κοινωνία που αγωνιά για το τι μέλλει γενέσθαι με το μεταναστευτικό και μετά την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, όταν το ζητούμενο είναι η διαφύλαξη της συνοχής της κοινωνίας μας, αλλά και οι πρωτοβουλίες των τοπικών αρχών και της αυτοδιοίκησης για την αντιμετώπιση της εκρηκτικής κατάστασης που βιώνει ο τόπος μας. Θα είμαστε παρόντες πάντα με πνεύμα συναίνεσης αναμένοντας τις πρωτοβουλίες της δημοτικής αρχής για την επόμενη μέρα, που εξακολουθεί να παραμένει κρίσιμη.

Για την παράταξη «Αλλάζουμε τον τόπο μας»
ο επικεφαλής
Μιχ. Μαμάκος

Μοιράσου το άρθρο!