Πολιτική

16/12/2020 - 12:34

Παρέμβαση Π. Ανδριώτη για επείγοντα έργα αρμοδιότητας ΔΕΥΑΛ στη Δ.Ε. Πλωμαρίου

Επιστολή - Παρέμβαση από τον Δημοτικό Σύμβουλό και μέλος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΛ για μια σειρά από επείγοντα έργα που πρέπει να εκτελεστούν από την ΔΕΥΑΛ στη Δ.Ε. Πλωμαρίου. Αναλυτικά η επιστολή:

ΠΡΟΣ: Τον Πρόεδρο του Δ/Σ της ΔΕΥΑΛ κ. Γ. Φλώρο / Την Γεν. Διευθύντρια της ΔΕΥΑΛ Κα Δεσπ. Μπόκου / Τον Δ/ντη Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών Κ. Μαραμπούτη Μιχάλη /Τον Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών Κο Φυντανή Παρασκευά

 

Σε συνέχεια της ψήφισης του τεχνικού προγράμματος της ΔΕΥΑΛ  , και  μετά  από  διαβεβαιώσεις που έλαβα  για  ρύθμιση των  προβλημάτων που αφορούν την ΔΕ Πλωμαρίου , και δεδομένου ότι  προηγήθηκαν επιτόπιες επισκέψεις στο σύνολο της  Επαρχίας   Πλωμαρίου ,  παραθέτω  παρακάτω όλα τα απαραίτητα έργα και  τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν στην εν λόγω ενότητα   εντός του 2021. Η παρακάτω  αναφορά  συνίσταται σε δύο  κομμάτια, το πρώτο  είναι τα απαραίτητα έργα και το δεύτερο είναι  διάφορες άλλες παρεμβάσεις .

Α. ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ  ΕΡΓΑ

1.  ΠΛΩΜΑΡΙ      Λειτουργία του φράγματος Σεδούντα, μία λειτουργία που περιλαμβάνει την επέκταση του δικτύου ύδρευσης , κατά 1.000  περίπου μέτρα , την λειτουργία του διυλιστηρίου , τον έλεγχο του δικτύου από το φράγμα   μέχρι το διυλιστήριο, τον έλεγχο των κρουνών του φράγματος .

Γεώτρηση  στη θέση Κάτω Χωριό

Αποκατάσταση την  κανονικής λειτουργίας του αγωγού στην θέση ΕΣΣΟ ΠΑΠΠΑΣ.

Διόρθωση του δικτύου Ύδρευσης  στην συνοικία Ταρσανάς Πλωμαρίου, δεδομένου ότι σήμερα βρίσκονται 30 περίπου σπίτια εκτός δικτύου ύδρευσης.

2.  ΠΛΑΓΙΑ .  Μελέτη και αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης (δίκτυο Ρόγιας ).

3. ΑΜΠΕΛΙΚΟ . Μερική αντικατάσταση   δικτύου ύδρευσης , τοποθέτηση νέων υδρομετρητών  και αντικατάσταση των υφισταμένων. Το πρόβλημα είναι ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΕΠΕΙΓΟΝ.

Αξιοποίηση γεώτρησης  στην περιοχή Αγίας Παρασκευής Αμπελικού

 

Β  ΛΟΙΠΕΣ ΑΝΑΓΚΑΙΕΣ  ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ

_____________________________________

  1. ΑΚΡΑΣΙ   Διόρθωση  δεξαμενής, καθαρισμός,  βάνες  κλπ
  2. ΔΡΩΤΑ  Τοποθέτηση  δύο πυροσβεστικών κρουνών
  3. ΜΕΓΑΛΟΧΩΡΙ  Νέα  Γεώτρηση  στην θέση Γιαλί, μικρές επεμβάσεις για προσθήκη νέας πηγής .
  4. ΝΕΟΧΩΡΙ   Μερική επισκευή    Δικτύου ύδρευσης  και  αντικατάσταση υδρομετρητών .
  5. ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙ  Επισκευή της πόρτας στην  δεξαμενή της  Μελίντας, Νέα Γεώτρηση  στην Μελίντα , δεδομένων των  οικιστικών αναγκών που δημιουργούν οι πολλαπλές κατοικίες που ανεγείρονται στην περιοχή . Επαναλειτουργία  Γεώτρησης(   για άρδευση  ) στην θέση Άγιος Ευστράτιος Παλαιοχωρίου .
  6. ΤΡΙΓΟΝΑΣ  Καλλιέργεια πηγής Αγίου Ιωάννου.  Επέκταση δικτύου στην κοινότητα κατά 150 μέτρα περίπου, για να καλυφθούν ανάγκες  20 περίπου σπιτιών , που σήμερα δεν καλύπτονται, από το υφιστάμενο δίκτυο.

 

Κύριε Πρόεδρε, τα περισσότερα  εάν όχι όλα , από τα παραπάνω προβλήματα, τα γνωρίζεται  ο  ίδιος  προσωπικά .  Παρά τις  γενικότερες δυσκολίες που επικρατούν στην κοινωνία , και τα προβλήματα που η επιχείρηση  παρέλαβε,   πιστεύω να ξεκινήσει  άμεσα η ιεράρχηση,  και η δρομολόγηση της εκτέλεσης των έργων και των  μικροεπεμβάσεων , που παραπάνω αναφέρονται

Ευχαριστώ

ΑΝΔΡΙΩΤΗΣ  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ    ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

ΜΕΛΟΣ  ΤΟΥ Δ/Σ ΤΗΣ ΔΕΥΑΛ                                        

 

Μοιράσου το άρθρο!