Πολιτική

27/11/2012 - 13:44

Παρεμβάσεις για το ΑΤΜ της Εθνικής Τράπεζας στην Ερεσό

Παρεμβάσεις για το ΑΤΜ της Εθνικής Τράπεζας στην  Ερεσό

Δ

ύο παρεμβάσεις για  την απομάκρυση του ΑΤΜ από την Ερέσο:

Ο Βουλευτής, Παύλος Βογιατζής, έστειλε σήμερα επιστολή προς τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Τράπεζας, κ. Γιώργο Ζανιά, προκειμένου να του ζητήσει να επανεξετάσει την απομάκρυνση του μοναδικού μηχανήματος αυτόματων συναλλαγών ΑΤΜ της Εθνικής Τράπεζας στην Ερεσό της Λέσβου.

Ο Βουλευτής υπογραμμίζει στην επιστολή του πως πρόκειται για μία από τις πλέον τουριστικές περιοχές του νησιού και εξηγεί πως η απομάκρυνση του μηχανήματος συνεπάγεται ταλαιπωρία για τους μόνιμους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι θα πρέπει στο εξής να διανύουν απόσταση τουλάχιστο δύο ωρών προκειμένου να εξυπηρετηθούν από την πλησιέστερη περιοχή, αλλά και για τους χιλιάδες τουρίστες, οι οποίοι επισκέπτονται την Ερεσό, ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες. Για το λόγο αυτό ζητά από τον κ. Ζανιά να μεριμνήσει, ώστε το ΑΤΜ της Εθνικής Τράπεζας να παραμείνει στην Ερεσό.

 



Το δίκαιο αίτημα των κατοίκων της Ερεσού της Λέσβου, οι οποίοι απαιτούν να μην αποσυρθεί το μοναδικό ΑΤΜ που είναι  εγκατεστημένο στην Ταμειακή Υπηρεσία του Δήμου Ερεσού-Αντίσσης, μετέφερε με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, υπό τη βουλευτική εποπτεία του οποίου βρίσκεται και αυτή η Εκλογική Περιφέρεια.

Αγωνιζόμενοι απέναντι στην απόφαση της Εθνικής Τραπέζης να αποσύρει το ΑΤΜ, απόφαση που παγώνει τις χρηματοοικονομικές τους συναλλαγές και κυρίως πλήττει τους συνταξιούχους οι οποίοι από αυτό το μηχάνημα και μόνο παίρνουν το «μηνιάτικό» τους, οι  Δημότες της Ερεσού πραγματοποίησαν κατάληψη στο χώρο όπου στεγάζεται το ΑΤΜ και αφού οι υπάλληλοι της Ε.Τ.Ε. απέσυραν τα χρήματα από αυτό, σφράγισαν το χώρο και απέτρεψαν την απόσυρση του μηχανήματος.

Σύμφωνα με το Βουλευτή και επικεφαλής Πολιτευτή Λέσβου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Σπύρο Γαληνό, στις πληροφορίες του οποίου βασίστηκε και η Ερώτηση του Τέρενς Κουίκ, «οι κάτοικοι δηλώνουν ότι δεν θα δεχθούν από κανέναν περαιτέρω υποβάθμιση της Δυτικής Λέσβου και απαξίωση των κατοίκων της».

Μοιράσου το άρθρο!