Πολιτική

15/10/2013 - 14:22

Παρέμβαση Γ. Ζερδελή στο Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών

Στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών παρευρέθηκαν σήμερα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ζερδελής, Θοδωρής Δρίτσας και Αγνή Καλογερή.
Ο Γιάννης Ζερδελής εξέθεσε διεξοδικά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των νησιών του ΒΑ Αιγαίου - και ιδιαιτέρως της Λήμνου - με την ελλιπέστατη ακτοπλοϊκή διασύνδεση, γεγονός που έχει οδηγήσει τις τοπικές κοινωνίες σε αποκλεισμό, οικονομικό μαρασμό και απόγνωση. Ιδιαίτερα με την απομάκρυνση νευραλγικών υπηρεσιών, τις αυξημένες τιμές των ναύλων, τις συχνότατες βλάβες των πλοίων και τις καθυστερήσεις ή και ακυρώσεις δρομολογίων οι κάτοικοι των νησιών μετατρέπονται συστηματικά σε πολίτες δεύτερης κατηγορίας.

Η Αγνή Καλογερή αναφέρθηκε στα αντίστοιχα προβλήματα στο ν. Σάμου, ενώ ο Θοδωρής Δρίτσας, υπεύθυνος Ναυτιλίας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ότι τα προβλήματα οξύνονται κατά τη διάρκεια των χειμερινών μηνών λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, ζητώντας ταυτόχρονα να συγκληθεί άμεσα σύσκεψη όλων των εμπλεκόμενων φορέων, ώστε να τεθεί το ζήτημα συνολικά στην κατεύθυνση κάλυψης των πραγματικών αναγκών των νησιωτών.
 

Μοιράσου το άρθρο!