Πολιτική

05/12/2012 - 13:18

Παρέμβαση Σηφουνάκη για τις εκκρεμότητες στο Κτηματολόγιο - Συνέντευξη στο MEGA

Παρέμβαση Σηφουνάκη για τις εκκρεμότητες στο Κτηματολόγιο

«Επιστολή του Βουλευτή ΠΑΣΟΚ Ν. Λέσβου Ν. Σηφουνάκη προς τον Πρόεδρο και  Δ/νων Σύμβουλο της  ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε. για την εφαρμογή της διαδικασίας επαναπροσδιορισμού της θέσης των ορίων των ακινήτων στη Λέσβο»    
Προς :  κ. Α. Αρβανίτη

             Πρόεδρο & Δ/νων  Σύμβουλο ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε.
Κοιν :  κ. Ε. Λιβιεράτο
           Υπουργό ΠΕ.Κ.Α

Κύριε Πρόεδρε,

Με νομοθετική πρωτοβουλία το 2011, κατά τη θητεία μου στο Υ.ΠΕ.Κ.Α, θεσπίστηκε διάταξη που αφορά στην εφαρμογή διαδικασίας επαναπροσδιορισμού της θέσης των ορίων των ακινήτων στα κτηματολογικά διαγράμματα, όταν αναφέρεται και διαπιστώνεται σε περιοχές εκτεταμένη απόκλιση της απεικόνισής τους.
Στο πλαίσιο αυτό,  σε ορισμένες νησιωτικές περιοχές (Λέσβο, Χίο, Λευκάδα, Αλόννησο κ.α), όπου εντοπίστηκαν εκτεταμένες αποκλίσεις απεικόνισης - καταγραφής,  λειτούργησαν γραφεία της «ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε.» προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες που είχαν προβλήματα με τα δηλωθέντα ακίνητά τους.
Στη Λέσβο, με την συνδρομή του Δήμου Λέσβου και της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου λειτούργησαν δύο τέτοια γραφεία (στην Μυτιλήνη και στον Παπάδο Γέρας) για την παραλαβή δηλώσεων επαναπροσδιοριμού από πολίτες που είχαν το πρόβλημα. Από όσο γνωρίζω, τα γραφεία αυτά - μετά και την παράταση που δόθηκε - στο τέλος του φετινού καλοκαιριού, ολοκλήρωσαν το έργο τους, σε ό,τι αφορά στην παραλαβή των δηλώσεων των ενδιαφερομένων πολιτών.  
Σήμερα όλοι αυτοί που υπέβαλλαν δηλώσεις εύλογα ρωτούν τι μέλει γενέσθαι, ώστε να τακτοποιηθούν οι εκκρεμότητές τους στο ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ.
Παρακαλώ λοιπόν, επειδή συχνά γίνομαι και ο ίδιος αποδέκτης της  ανησυχίας αυτής  των πολιτών, να με ενημερώσετε για το χρονοδιάγραμμα και τον τρόπο που θα προχωρήσουν οι διαδικασίες  που υπολείπονται, δηλαδή διενέργεια αυτοψιών και επίγειων μετρήσεων, αναρτήσεις και τελική σύνταξη πινάκων και διαγραμμάτων κλπ., ώστε να διευθετήσουν οριστικά οι ενδιαφερόμενοι τις υποθέσεις τους.
Σας ευχαριστώ και παραμένω στη διάθεσή σας.

Νίκος Σηφουνάκης

 

 


«Συνέντευξη βουλευτή ΠΑΣΟΚ Ν. Λέσβου Ν. Σηφουνάκη στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA και στην εκπομπή “Κοινωνία Ώρα MEGA” με τους δημοσιογράφους Δ. Καμπουράκη και Γ. Οικονομέα».

 

Ο κ. Σηφουνάκης τόνισε, σχετικά με τις διαρροές για φορολογικό συντελεστή 45% σε εισοδήματα από 26.000 ευρώ, ότι ο ίδιος δεν πρόκειται να ψηφίσει τέτοια διάταξη και επεσήμανε ότι αυτό που προέχει είναι να κατατεθεί μία φορολογική μεταρρύθμιση που να αποκαθιστά αδικίες και να την διακρίνει η δικαιοσύνη και όχι ένα φορολογικό νομοσχέδιο το οποίο να έχει εισπρακτικό χαρακτήρα και να πίπτει επί δικαίω και αδίκω για να κλείσουν κάποιες τρύπες.

Χαρακτήρισε ως «παλαιοκομματικές και ξεπερασμένες πρακτικές» τις διαρροές μέτρων τα οποία στη συνέχεια αποσύρονται και αναφέρθηκε στις προτάσεις που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ για διατήρηση της ισχύουσα αύξουσα και προοδευτική κλίμακας με ανώτατο συντελεστή το 45% για εισοδήματα άνω των 100.000 ευρω, διατήρηση του υφιστάμενου καθεστώτος φορολογικής αντιμετώπισης των τέκνων των μισθωτών, στήριξης νέων και ανέργων με ένταξής τους στο φορολογικό καθεστώς των μισθωτών για τα 5 πρώτα χρόνια όταν ξεκινούν νέα επιχείρηση, ορισμό ελάχιστου ορίου για την τήρηση βιβλίων στους αγρότες και  διατήρηση της έκπτωσης στα στεγαστικά δάνεια με 5%.

Αναφερόμενος, τέλος, στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής, ο κ. Σηφουνάκης, τόνισε ότι  το ΣΔΟΕ  οφείλει να διενεργεί τους ελέγχους με εχεμύθεια και σοβαρή τεκμηρίωση, καθώς «η διαρροή “ηχηρών” ονομάτων, χωρίς ολοκλήρωση των ερευνών, το μόνο που κάνει είναι να αποπροσανατολίζει την κοινή γνώμη και να μην βοηθάει την ίδια την έρευνα».


 

Μοιράσου το άρθρο!