Πολιτική

29/08/2023 - 08:53

Παρών στον αγώνα αλλά απών στις εκλογές 2023 δηλώνει ο "Άλλος Δρόμος Βορείου Αιγαίου"

Ο Άλλος Δρόμος Βορείου Αιγαίου, δηλώνει παρών και για τα επόμενα χρόνια στον αγώνα για ένα καλύτερο μέλλον των νησιών μας, αλλά δεν συμμετέχει στις εκλογές του 2023 με κανένα τρόπο, είτε ως παράταξη είτε τα μέλη του, αυτοτελώς.
Αφενός ο αντιδημοκρατικός νόμος πλαίσιο της κυβέρνησης για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, με τη θέσπιση ορίου εισόδου για το περιφερειακό συμβούλιο και το διπλασιασμό των παραβόλων και αφετέρου η αυξανόμενη τεχνητή συντηρητικοποίηση της κοινωνίας, κάνει επιτακτική την ανάγκη ευρύτερων ενωτικών αυτοδιοικητικών πρωτοβουλιών στο χώρο της αριστεράς. Αυτό ακριβώς ήταν και το νόημα της πρότασης που είχαμε καταθέσει δημόσια- αρκετά νωρίς- ήδη από την 1η Φεβρουαρίου 2023, με αναγνώριση της αυτοτέλειας των σχημάτων που θα τη συγκροτούν, χωρίς αποκλεισμούς και ηγεμονίες. Αυτή η πρότασή μας ουδέποτε απαντήθηκε ουσιαστικά, λόγω επικράτησης διαφορετικών οπτικών από τις παρατάξεις στις οποίες απευθυνθήκαμε. Η αυτόνομη συμμετοχή μας στις προσεχείς εκλογές, αν και δυνατή, θα εξυπηρετούσε μόνο το σκοπό της απλής καταγραφής δυνάμεων και όχι το σκοπό των ευρύτερων συγκλίσεων για ένα άλλο παράδειγμα λειτουργίας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου. Για αυτό και αποφασίστηκε η μη συμμετοχή.

Όμως το γεγονός ότι ένας άλλος δρόμος πολιτικής για τα νησιά του Βορείου Αιγαίου είναι κοινωνική ανάγκη, το γεγονός ότι υπάρχει ένας αυξανόμενος αριθμός ανθρώπων που δεν μπορούν να βρουν πολιτική έκφραση σε αυτές τις εκλογές αλλά και το γεγονός ότι εκφυλιστικά φαινόμενα στην αυτοδιοίκηση όπως παραιτήσεις υποψηφίων Περιφερειαρχών αμέσως μετά από χαμένο αποτέλεσμα, ανεξαρτητοποιήσεις συμβούλων νικητήριων παρατάξεων που δεν θα πάρουν έμμισθη θέση, μεταγραφές συμβούλων άλλων παρατάξεων που θα δεχθούν έμμισθες θέσεις, κλπ, θα οδηγούν σε μεγαλύτερη απαξία των αυτοδιοικητικών εκλογών από την πλευρά των νησιωτών, μας ωθεί στην ανάγκη συνέχισης της λειτουργίας της κίνησης του Άλλου Δρόμου με μεγαλύτερες ευθύνες.
Μέλη του Άλλου Δρόμου σε όλα τα νησιά θα συμμετέχουν στα συμβούλια, θα καταθέτουν εμπεριστατωμένες προτάσεις, θα κάνουν γνωστό το έργο τους με δελτία τύπου, συνεντεύξεις, εκδηλώσεις, πάντα με σκοπό να διαμορφωθούν ευρύτερες συγκλίσεις χωρίς αποκλεισμούς για το μέλλον και τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Άλλωστε το μόνο σίγουρο είναι ότι αυτός ο κόσμος θα αλλάξει και τα μέλη του Άλλου δρόμου θα δουλέψουν εντατικά ώστε αυτή η αλλαγή να γίνει προς το καλύτερο.

Ο επικεφαλής του Άλλου Δρόμου Βορείου Αιγαίου
Στράτος Γεωργούλας

Μοιράσου το άρθρο!