Πολιτική

25/04/2019 - 06:42

Πασχαλινό δώρο... «τα δώρα» για 180 άτομα του Δήμου Λέσβου

Λίγο πριν την Ανάσταση... "Ανάσταση" για τους εργαζόμενους στο Δήμο Λέσβου

Λίγο πριν το Πάσχα και οι εργαζόμενοι του Δήμου Λέσβου κάνουν τη δική τους «Ανάσταση» ή  καλύτερα  έλαβαν το καλύτερα δώρο που είναι «τα δώρα».


Συγκεκριμένα στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο (που είχε δικαίωμα να λάβει ουσιαστικές αποφάσεις) έγινε ομόφωνα δεκτή η εισήγηση του Δημάρχου Λέσβου Σπύρου Γαληνού να παραιτηθεί ο Δήμος από κάθε ένδικο μέσο για την επιστροφή στους υπαλλήλου των δώρων που είχαν περικοπεί τις «εποχές των μνημονίων»


Αξίζει να τονιστεί ότι η Κυβέρνηση πριν από λίγους μήνες είχε δώσει πλήρη ελευθερία στους ΟΤΑ για την άσκηση ή μη ένδικων μέσων σε περιπτώσεις εργατικών διαφορών, καθώς αίρεται η υποχρεωτικότητα άσκησης έφεσης σε πρωτόδικες αποφάσεις, δίνεται, σύμφωνα με το υπουργείο  Εσωτερικών : «σε κάθε περίπτωση, οι ΟΤΑ διατηρούν ακέραιο το δικαίωμά τους να ασκήσουν περαιτέρω ένδικα μέσα, εάν κρίνουν ότι τους συμφέρει».


Κάνοντας χρήση αυτής της διάταξης και κάτω από την πίεση των εργαζομένων που έδωσαν το παρόν στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου πάρθηκε αυτή η «ιστορική» απόφαση από το Δήμο Λέσβου. Η  ομόφωνη αυτή απόφαση θα ισχύει από τώρα και στο εξής για όλες τις κατηγορίες εργαζομένων που θα δικαιώνουν τις διεκδικήσεις τους.
Η απόφαση αυτή αφορά συνολικά 180 εργαζόμενους αορίστου χρόνου. Σε πρώτη φάση άμεσα χρήματα θα λάβουν πάνω από 100 εργαζόμενοι που έχουν ήδη στα χέρια τους πρωτόδικες αποφάσεις που τους δικαιώνουν. Το πόσο για κάθε εργαζόμενο υπολογίζεται ότι φθάνει τις 3000 ευρώ. Ουσιαστικά επιστρέφονται τα δώρα Χριστουγέννων Πάσχα και τα επιδόματα αδείας, για τα έτη 2015, 2016 και 2017  που είχαν περικοπεί εξαιτίας των μνημονίων.  Είναι βέβαιο ότι θα ακολουθήσουν οι πρόσφυγές και από τους υπόλοιπους εργαζομένους μιας και ο δρόμος έχει πλέον ανοίξει…

Μοιράσου το άρθρο!