Πολιτική

30/05/2014 - 16:04

Περίφραξη και διαμόρφωση του χώρου του νέου Πολυιατρείου Γέρας

style="text-align: justify;"> 
Ο Δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος, συνυπέγραψε με τον ανάδοχο εργολάβο Χρύσανθο Μάντζαρη, τη σύμβαση εκτέλεσης του έργου με τίτλο: «Περίφραξη και διαμόρφωση του χώρου του νέου Πολυιατρείου Γέρας στον Παπάδο Γέρας», προϋπολογισμού 19.978.65 Ευρώ (με Φ.Π.Α.) και θα καλυφθεί από την Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.
 
Το μεγάλης σπουδαιότητας αυτό έργο, αφορά στην κατασκευή περίφραξης και διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του πολυιατρείου Γέρας. Με το πέρας των εργασιών το έργο θα είναι ολοκληρωμένο λειτουργικό και αυτοπροστατευόμενο.
 
Η υφιστάμενη κατάσταση του εν λόγω δημοτικού οικοπέδου είναι κακή, εξαιτίας της συσσώρευσης σκουπιδιών άχρηστων υλικών και μπάζων. Με  την απομάκρυνση των παραπάνω υλικών και την περιμετρική εξασφάλιση του χώρου αυτός θα αναπλασθεί θα φυτευθούν μικρά δένδρα και πλέον δεν θα αποτελεί εστία μόλυνσης για τους κατοίκους και τους μαθητές του διπλανού σχολείου.
 
Αναλυτικά, οι εργασίες που προβλέπονται είναι οι παρακάτω:
Κατ’ αρχήν θα διαμορφωθεί κατάλληλα και θα ισοπεδωθεί ο αύλειος χώρος και θα διαστρωθεί με θραυστό υλικό. Επίσης, θα τσιμεντοστρωθεί τμήμα αυτού για να διευκολυνθεί η είσοδος έξοδος των οχημάτων. Ακόμη, θα κατασκευαστεί τοίχος περίφραξης από αργολιθοδομή κυμαινόμενου ύψους από 0,6μ έως 1,0μ και θα τοποθετηθεί περίφραξη από συρματόπλεγμα. Τέλος, θα φυτευτούν και μικρά δένδρα για τον καλλωπισμό του χώρου. 
Για την ομαλή ροή των όμβριων υδάτων που θα γίνεται επιφανειακά, θα ακολουθηθούν οι υφιστάμενες εγκάρσιες και κατά μήκος κλίσεις.
 
Ο Δήμαρχος, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την θετική αυτή εξέλιξη, αφού μετά από συντονισμένες προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής, με τη σημερινή υπογραφή της σύμβασης και την άμεση έναρξη των εργασιών, δίνεται τελικά η δυνατότητα στο «πολύπαθο» πολυιατρείο Γέρας, που παραμένει χρόνια κλειστό και ανεκμετάλευτο, να ανοίξει, επιτέλους και να εξυπηρετήσει τις ανάγκες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας των κατοίκων της περιοχής.  
 

Μοιράσου το άρθρο!