Πολιτική

22/10/2010 - 11:44

Περιοδεία “Αλλαγής Πορείας” σε Καγιάνι, Αγ. Μαρίνα, Λουτρά, Αφάλωνα, Πάμφιλα. Δήλωση του Γιώργου Πάλλη

Τα χωριά Καγιάνι, Αγία Μαρίνα, Λουτρά, Αφάλωνα και Πάμφιλα επισκέφτηκαν χθες, Πέμπτη,  ομάδες υποψηφίων της “Αλλαγής Πορείας”, με επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο, Γιώργο Πάλλη.

Σε ομιλία του στα Πάμφιλα, ο Γιώργος Πάλλης ανέφερε τα παρακάτω:

“Από 1/1/2011 τα χωριά του νησιού μας παραδίδονται έρμαια στην καταστροφή ελέω Μνημονίου και Καλλικράτη. Τα Δημοτικά Τέλη, τα τέλη ύδρευσης-αποχέτευσης, τα τέλη άρδευσης κλπ θα εκτοξευθούν στο διπλάσιο: Ήδη ο κ. Πατερέλλης έδωσε δείγμα γραφής, “υποσχόμενος” σε συνέντευξή του στην αθηναϊκή εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ” (18/10) αύξηση των Δημοτικών Τελών στα όρια του πληθωρισμού, δηλαδή 5,6% με τα τωρινά δεδομένα. Ταυτόχρονα, θα εξαφανιστούν θεσμοί κοινωνικής προστασίας, πρόνοιας και εξυπηρέτησης του πολίτη, όπως το πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι”, ή τα ΚΕΠ.

Ο κόσμος στα χωριά μας έχει χορτάσει από τα “ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα”. Οι υποσχέσεις των Χατζηκομνηνού-Πατερέλλη-Βουνάτσου καταρρέουν στα μάτια του κόσμου, όπως καταρρέουν οι ετοιμόρροπες προσόψεις κτιρίων που είδαμε εγκατειλημμένα στην τύχη τους από το Δήμο Μυτιλήνης, στον Αφάλωνα και τα Πάμφιλα.

 

Ως “Αλλαγή Πορείας” δεσμευόμαστε ότι από 1/1/2011 “βάζουμε πλάτη” για τη στήριξη του χωριού:

-        Εφαρμόζουμε θεσμούς λαϊκής συμμετοχής (λαϊκές συνελεύσεις σε κάθε Δημοτική Κοινότητα, που θα γνωμοδοτούν για την αξιοποίηση των λιγοστών διαθέσιμων πόρων).

-        Ιδρύουμε “Κοινωνικό Πολυϊατρείο” με δωρεάν υπηρεσίες από προσωπικό και εθελοντές σε κάθε πρώην Καποδιστριακό Δήμο.

-        Ξεκινάμε προγράμματα μαζικής ανάπλασης προσόψεων κτιρίων, δίνοντας έτσι δουλειά σε νέους ντόπιους οικοδόμους και αναβαθμίζοντας τουριστικά τα χωριά μας.

-        Προχωράμε σε πρωτοβουλίες συλλογικής φροντίδας του λεσβιακού ελαιώνα από τους ίδιους τους αγρότες μας (συλλογικό κλάδεμα κλπ), ενισχύοντας έτσι την μεταξύ τους αλληλεγγύη, αλλά και το εισόδημά τους.

 

Προτείνουμε στον κόσμο των χωριών μας ένα άμεσα εφαρμόσιμο πρόγραμμα με χαμηλό κόστος. Για να πραγματοποιηθεί αυτό, είναι ώρα για ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ!”

 

Σήμερα, Παρασκευή, κλιμάκια της Αλλαγής Πορείας με επικεφαλής το Γιώργο Πάλλη θα επισκεφθούν τα χωριά Κλειώ, Πελόπη, Κάππη.

   

Μοιράσου το άρθρο!