Πολιτική

23/06/2019 - 06:32

Περιοδεία Αθανασίου σε Καλλονή και Πλωμάρι

Ο υποψήφιος βουλευτής Νομού Λέσβου με τη Νέα Δημοκρατία, Χαράλαμπος Αθανασίου, περιόδευσε χθες το πρωί στην Καλλονή και στη Σκάλα Καλλονής. Συναντήθηκε με κατοίκους και στελέχη της περιοχής και συζήτησε μαζί τους για τα έργα πνοής, όπως ο δρόμος Καλλονής – Σιγρίου, ο νέος οδικός άξονας Καλλονής – Πέτρας –Μήθυμνας, το φράγμα του Τσικνιά, τα οποία, σε συνδυασμό και με το λιμάνι Σιγρίου, θα δώσουν σημαντική ώθηση στην πραγματική οικονομία της περιοχής καθιστώντας την Καλλονή εμπορικό, τουριστικό και αγροτικό κέντρο του νησιού μας.

Ο κ. Αθανασίου δήλωσε τα εξής:

«Η Νέα Δημοκρατία αγωνίστηκε για αυτά τα έργα πνοής.  Με Κυβέρνηση τη Νέα Δημοκρατία και Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, θα έχουμε την ευκαιρία να συνεχίσουμε το αναπτυξιακό πρόγραμμα για τα νησιά μας, μια προσπάθεια που ξεκινήσαμε επί Κυβερνήσεως Αντώνη Σαμαρά και είχε ως βάση το κοινό όραμά μας για την ανάδειξη των πολύπαθων και αδικημένων νησιών μας. Μετά από καιρό η φωνή μας θα ακουστεί και πάλι ισχυρή».

Το απόγευμα της Παρασκευής περιόδευσε στα χωριά Πλωμάρι, Πλαγιά και Τρύγονα, συνοδευόμενος από το νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Μυτιλήνης, Στρατή Κύτελη καθώς και στελέχη του συνδυασμού του. Η πύλη εισόδου Schengen στο Πλωμάρι, η δημιουργία τρίτου Δήμου στη Νότια Λέσβο και η ασφαλτόστρωση του δρόμου Αγιάσου – Μεγαλοχωρίου ήταν τα τρία βασικά θέματα που συζητήθηκαν κατά την επίσκεψή του. Ο κ. Αθανασίου διαβεβαίωσε τους κατοίκους και τα τοπικά στελέχη ότι θα εργασθεί για την πραγματοποίηση των έργων αυτών, τα οποία εξάλλου και ως Υπουργός είχε δρομολογήσει, πλην όμως, λόγω της Κυβερνητικής αλλαγής το 2015 δεν προχώρησαν.

«Η Λεσβιακή ύπαιθρος έχει ανάγκη από σημαντικά έργα. Έργα που θα αναδείξουν την οικονομία και τον τουρισμό της ευρύτερης περιοχής, όπως η πύλη εισόδου στο Πλωμάρι. Έργα που θα διευκολύνουν τη καθημερινότητα των κατοίκων, θα βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής τους και θα δώσουν ώθηση στον τουρισμό, όπως η ασφαλτόστρωση του δρόμου Αγιάσου – Μεγαλοχωρίου», ανέφερε ο κ. Αθανασίου. 

Στη συνέχεια συναντήθηκε με τους οδηγούς ταξί της περιοχής, ενημερώθηκε για τα προβλήματα του κλάδου τους και άκουσε τις απόψεις τους για την περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.

Μοιράσου το άρθρο!