Πολιτική

25/07/2013 - 13:32

Περιοδεία κλιμακίου ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου

Κ

λιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου με επικεφαλής το βουλευτή του κόμματος στη Λέσβο Γιάννη Ζερδελή, επισκέφτηκε τη Τετάρτη 25 Ιουλίου τα Παράκοιλα, την Άγρα και το Μεσότοπο.


Κατά την επίσκεψη το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου συζήτησε με τους κατοίκους τα προβλήματα που τους απασχολούν. Ιδιαίτερα τέθηκαν απ’ τους κατοίκους το θέμα της κακής κατάστασης της αγροτικής οδοποιίας, η καθυστέρηση στη φετινή δακοκτονία, οι υποδομές υγείας στα χωριά που συρρικνώνονται μέχρι ουσιαστικής εξαφάνισης.


Ιδιαίτερη αναφορά έγινε από τους κατοίκους στο πρόβλημα της αύξησης της ανεργίας και στη Λέσβο και μάλιστα σε περιοχές που παραδοσιακά τα ποσοστά ανεργίας ήταν χαμηλά.


Μετά την επίσκεψη ο Γιάννης Ζερδελής έκανε την ακόλουθη δήλωση : «Η πολιτική της συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ δεν έχει αφήσει ούτε ένα τομέα της καθημερινότητας των κατοίκων των χωριών όρθιο. Τα αγροτικά ιατρεία και τα Κέντρα Υγείας Καλλονής και Άντισσας ρημάζουν, η τοπική αυτοδιοίκηση στα χωριά ελέω Καλλικράτη, συρρίκνωσης του προσωπικού και διάλυσης της δημοτικής πλειοψηφίας ουσιαστικά δεν υπάρχει στη περιοχή και ο πληθυσμός των χωριών βιώνει όσο περνά ο καιρός τη φτώχεια, χωρίς να υπάρχει προοπτική ανάκαμψης. Το success story του κ. Σαμαρά είναι η απόλυτη εξαθλίωση. Μόνη διέξοδος ο λαός με τους αγώνες του να αναγκάσει τη κυβέρνηση να φύγει μια ώρα αρχύτερα. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος να αναλάβει την ευθύνη για να σταματήσει την καταστροφή που οδηγείται η χώρα και ο λαός της. Με έξοδο απ’ τα μνημόνια, με ένα σχέδιο ανασυγκρότησης της οικονομίας, σε όφελος του λαού».

Μοιράσου το άρθρο!