Πολιτική

22/05/2019 - 12:22

Περιοδεία Π. Ζαφειρίου σε Πάμφιλα, Π. Θερμής, Μυστεγνά - Συναντήσεις με φορείς

Επαφές του Παναγιώτη Ζαφειρίου σε ΔΕΥΑΛ, Καπη, Βοήθεια στο Σπίτι και Πανεπιστήμιο Αιγαίου αλλά και την χθεσινή μας απογευματινή περιοδεία στις τοπικές κοινότητες Πάμφιλων, Θερμής, Πύργων Θερμής, Μυστεγνων και Μπαλτζικη

Με εντατικούς ρυθμούς συνέχισε χτες 21/05 τις περιοδείες του, σε τοπικά διαμερίσματα του νέου δήμου Μυτιλήνης, ο υποψήφιος δήμαρχος με τον ανεξάρτητο συνδυασμό «Η ΛΕΣΒΟΣ ΟΠΩΣ ΤΗΣ ΑΞΙΖΕΙ» Παναγιώτης Ζαφειρίου.

Συγκεκριμένα, ο κ. Ζαφειρίου επισκέφθηκε τα Πάμφιλα της Δ.Ε Μυτιλήνης και τους Πύργους Θερμής, την Θερμή, το Μπαλτζίκι και τα Μυστεγνά της Δ.Ε Λουτρόπολης Θερμής του δήμου Μυτιλήνης, όπου και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με πολλούς δημότες, συνοδευόμενος από της υποψήφιες της Δ.Ε Λουτρόπολης Θερμής, Γιαρλου Γραμματική, Κουκέλλη-Εμμανουήλ Μαρία και Τσακίρη Μαρία αλλά και από πολυπληθή ομάδα υποψηφίων δημοτικών συμβούλων άλλων δημοτικών ενοτήτων.

Κατά τη συνάντηση οι κάτοικοι του εξέθεσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης, στο κατεστραμμένο αγροτικό οδικό δίκτυο, και σε τεχνικά έργα τα οποία πρέπει άμεσα να δρομολογηθούν στις παραπάνω Τοπικές Κοινότητες.

Απάντησε σε ερωτήματα που του τέθηκαν σχετικά με τις θέσεις του συνδυασμού του.

Μεταξύ άλλων ανέφερε για την προτεραιότητα του συνδυασμού του να δώσει προτεραιότητα σε οποιαδήποτε δράση η υποδομή μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους των χωριών πού δραστηριοποιούνται στον αγροτοκτηνοτροφικό τομέα ως μόνη ελπίδα να σταματήσει η να μειωθεί η εγκατάλειψη των χωριών.

----

Σειρά επαφών με φορείς και δημοτικές επιχειρήσεις του Δήμου Μυτιλήνης είχε σήμερα ο υποψήφιος Δήμαρχος Μυτιλήνης με τον συνδυασμό « Η ΛΕΣΒΟΣ ΟΠΩΣ ΤΗΣ ΑΞΙΖΕΙ» Π. Ζαφειρίου .

Ο κος Ζαφειρίου συνοδευόμενος από υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους επισκέφτηκε κατά σειρά τους εργαζόμενους της ΔΕΥΑΛ, τους εργαζόμενους στο ΚΑΠΗ του Δήμου Λέσβου, τους εργαζομένους στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι», αλλά και το διοικητικό και ερευνητικό προσωπικό του Πανεπιστημίου Αιγαίου στην Μυτιλήνη.

Σκοπός των συναντήσεων ήταν αφενός η γνωριμία με τους εργαζόμενους στους παραπάνω φορείς και η ενημέρωση του κ. Ζαφειρίου για τα προβλήματα που υπάρχουν. Από τα πολλά αιτήματα που ο ίδιος συγκέντρωσε, διαμόρφωσε μία σφαιρική άποψη, για να καταρτίσει στη συνέχεια το πλάνο των κινήσεών του και να θέσει τις προτεραιότητες για τον Δήμο Μυτιλήνης.

 

Στην ΔΕΥΑΛ

 

Ο υποψήφιος Δήμαρχος του Δήμου Μυτιλήνης Παναγιώτης Ζαφειρίου μαζί με υποψήφιους συμβούλους του συνδυασμού Η ΛΕΣΒΟΣ ΟΠΩΣ ΤΗΣ ΑΞΙΖΕΙ επισκέφθηκαν χθες την ΔΕΥΑ Λέσβου για να ενημερωθούν σχετικά με κρίσιμα ζητήματα, που απασχολούν την ορθή και απρόσκοπτη λειτουργία της επιχείρησης. Έπειτα από τη σχετική ενημέρωση και εποικοδομητικό διάλογο με τον Πρόεδρο του σωματείου εργαζόμενων στη ΔΕΥΑΛ έγινε καταγραφή των προβλημάτων, που χρήζουν άμεσης και ουσιαστικής αντιμετώπισης, ώστε να αρθούν συσσωρευμένες παθογένειες ετών. Και από τις δυο πλευρές υπήρξε διάχυτη η καλή διάθεση συνεργασίας και συμπόρευσης σε θέματα υλοποίησης αναγκαίων μέτρων, ώστε η ΔΕΥΑΛ να καταστεί μια υγιής και προσοδοφόρα επιχείρηση προς όφελος των δημοτών.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Παναγιώτης Ζαφειρίου τόνισε, ότι με την εκλογή του η νέα Δημοτική Αρχή θα αποτελέσει μέρος της λύσης και όχι του προβλήματος, όντας αρωγός στο πλευρό των εργαζομένων και των απαιτήσεων της λειτουργίας της ΔΕΥΑΛ. Ο κος Ζαφειρίου δήλωσε σχετικά:

«Οι εργαζόμενοι, που διαθέτουν την εμπειρία και τις γνώσεις, θα είναι οι άμεσοι συνεργάτες μας στη Διοίκηση του Δήμου. Θα τους ακούμε και θα τους εμπιστευόμαστε και σε αυτούς θα στηριχθούμε. Ο Δήμος θα διοικηθεί με τους εργαζόμενους μαζί και όχι από κομματικά γραφεία, όπως θέλουν και προωθούν άλλοι υποψήφιοι».

 

Στο ΚΑΠΗ

Στη συνέχεια, ο υποψήφιος Δήμαρχος και οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι επισκέφτηκαν το ΚΑΠΗ της Δημοτικής Ενότητας Μυτιλήνης, όπου χαιρέτισαν και συνομίλησαν τόσο με τους ηλικιωμένους όσο και με τους εργαζόμενους, διαπιστώνοντας την εξαιρετική λειτουργία του συγκεκριμένου Κέντρου.

Ο κ. Ζαφειρίου μίλησε με μέλη του ΚΑΠΗ για διάφορα θέματα σε ευχάριστο κλίμα, ακούγοντας τους προβληματισμούς των ατόμων της τρίτης ηλικίας. «Οι δημότες της τρίτης ηλικίας αλλά και οι δημότες κάθε ηλικίας αξίζουν το σεβασμό και την προσοχή της εκάστοτε δημοτικής αρχής και θέλουν από τον Δήμαρχό τους τα αυτονόητα. Καθαρή πόλη, ασφαλή, φωτισμένη επαρκώς, με ελεύθερους δημόσιους χώρους και φυσικά ένα τέλος στην αναρχία και την ανομία» σχολίασε ο κ. Ζαφειρίου. Και συνέχισε λέγοντας πως «Είναι πολύ σημαντικό να συζητάς με τον κόσμο, να βρίσκεσαι σε επαφή μαζί του και να γνωρίζεις από πρώτο χέρι τα προβλήματα των συμπολιτών σου. Είμαι υπέρ της πολιτικής μέσω διαπροσωπικής επαφής και όχι της πολιτικής των κλειστών γραφείων» και δεσμεύτηκε πως όταν εκλεγεί δήμαρχος, ο Δήμος Μυτιλήνης θα γίνει σύγχρονος, καινοτόμος, πιο ανθρώπινος και πιο καθαρός.». «Θέλουμε ένα Δήμο ευρωπαϊκό που θα γίνει πρότυπο για όλη τη χώρα. Και με την εμπιστοσύνη του κόσμου θα τα καταφέρουμε» κατέληξε ο κ. Ζαφειρίου.

 

Στους εργαζόμενους του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι»

Ο κος Ζαφειρίου ακολούθως επισκέφτηκε μαζί με τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού του «Η ΛΕΣΒΟΣ ΟΠΩΣ ΤΗΣ ΑΞΙΖΕΙ» τους εργαζόμενους στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι».

Εκεί περιγράφηκαν από τους εργαζόμενους οι δράσεις της δομής κυρίως προς τις ευπαθείς ομάδες και τους ηλικιωμένους, οι οποίοι ζουν μόνοι τους τον περισσότερο χρόνο στα χωριά μας και νοιώθουν πλέον, μετά από τόσα χρόνια, το προσωπικό της «Βοήθειας στο Σπίτι» σαν δικά τους παιδιά. Η συμβουλευτική, η ψυχολογική υποστήριξη και οι εργασίες στο σπίτι των ευπαθών ομάδων και των ανθρώπων που δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν, είναι οι υπηρεσίες που προσφέρει αυτή η δομή.

 

Στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Οι επαφές έκλεισαν με την επίσκεψη του υποψηφίου Δημάρχου Μυτιλήνης Π. Ζαφειρίου συνοδεία υποψήφιων δημοτικών συμβούλων στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Ο κος Ζαφειρίου συναντήθηκε με το διοικητικό και ερευνητικό προσωπικό και συζήτησε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, αλλά και ο χώρος της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης συνολικά.

Μοιράσου το άρθρο!