Πολιτική

10/09/2020 - 18:02

Περιοδεία στη Μόρια και στο ΚΥΤ από κλιμάκιο του ΚΚΕ

Στο πλαίσιο της ολοήμερης δράσης των δυνάμεων του  ΚΚΕ που είναι σε εξέλιξη στη Λέσβο για να κλείσει η Μόρια, να μην ανοίξει κανένα άλλο ΚΥΤ και άμεσα να ξεκινήσει ο απεγκλωβισμός όλων των προσφύγων και μεταναστών από το νησί, έγιναν περιοδείες στο χωριό της Μόριας, στους πρόχειρους καταυλισμούς που έχουν διαμορφωθεί  από τους ίδιους τους ξεριζωμένους  στους δρόμους, αλλά και στο μπλόκο που έχουν  στήσει κάτοικοι της περιοχής, προκειμένου να αποτρέψουν τα μηχανήματα του στρατού να ξαναστήσουν το στρατόπεδο συγκέντρωσης.

Στο χωριό της Μόριας η βουλευτής του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα,  περιφερειακή σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Αγλαΐα Κυρίτση και ο δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης στο δήμο Μυτιλήνης Στρατής Κόμβος, συνομίλησαν με τους κατοίκους, ανέδειξαν τις κυβερνητικές ευθύνες για την εκρηκτική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο νησί. Επισήμαναν ότι  Κυβέρνηση,  αστικά κόμματα και παράγοντες της Τοπικής Διοίκησης, που στήριξαν και στηρίζουν την πολιτική του διπλού εγκλωβισμού, που βγάζουν λάδι τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και την εμπλοκή της χώρας σε αυτούς, είναι υπόλογοι για τις εξελίξεις στη Μόρια.

Από το χωριό της Μόριας απεύθυναν το κάλεσμα ο λαός του νησιού να απαιτήσει από την κυβέρνηση τώρα να δώσει ουσιαστική λύση, διασφαλίζοντας την υγεία και τα δικαιώματα των κατοίκων, των προσφύγων και μεταναστών.

Στην διάρκεια της περιοδείας, στους αυτοσχέδιους καταυλισμούς των προσφύγων και μεταναστών  αυτό που επικρατεί είναι οι απάνθρωπες συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι χιλιάδες άνθρωποι στην πλειοψηφία γυναικόπαιδα και ηλικιωμένοι. Επί δύο μέρες βρίσκονται εγκαταλειμμένοι σε δρόμους και πεζοδρόμια χωρίς  νερό και τροφή και βέβαια κάτω από ανύπαρκτες συνθήκες υγιεινής. Στο φόντο αυτής της εικόνας η  Μαρία Κομνηνάκα έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Είναι απάνθρωπο, αυτοί που ευθύνονται για τον εγκλωβισμό χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών στο νησί, να τους έχουν παρατημένους στο δρόμο και στη ζέστη, χωρίς φάρμακα, τροφή και νερό, προκειμένου να τους χρησιμοποιήσουν ως μοχλό πίεσης στους κατοίκους για να αποδεχτούν το σχεδιασμό τους για τη δημιουργία κλειστής δομής.

Καλούμε το λεσβιακό λαό να μην υποκύψει στους εκβιασμούς της κυβέρνησης, να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους πρόσφυγες προσφέροντάς τους τρόφιμα, νερό και υγειονομικό υλικό, να δυναμώσει τον αγώνα για άμεσο απεγκλωβισμό όλων των προσφύγων και μεταναστών και το οριστικό κλείσιμο όλων των δομών από το νησί.».

Μέλη και στελέχη του ΚΚΕ με επικεφαλής τη Μ. Κομνηνάκα βρέθηκαν στο πλευρό και των κατοίκων που έχουν στήσει μπλόκο στο δρόμο που οδηγεί στο καμένο ΚΥΤ απαιτώντας «όχι ξανά Μόρια». Εκεί μια μικρή ομάδα ακροδεξιών στοιχείων επιδίωξε να εμποδίσει τους κομμουνιστές να  επικοινωνήσουν με τον κόσμο και να μοιράσουν την ανακοίνωση του ΚΚΕ διαστρεβλώνοντας και συκοφαντώντας τις θέσεις του ΚΚΕ. Ωστόσο πήραν από το κλιμάκιο του Κόμματος, αλλά και κατοίκους, την κατάλληλη απάντηση.

 

Μοιράσου το άρθρο!