Πολιτική

16/01/2015 - 17:24

Περιοδεία του Χ. Αθανασίου στο Βόρειο Τμήμα της Λέσβου

style="text-align: justify;">Στο Βόρειο Τμήμα της Λέσβου περιόδευσε χθες το απόγευμα ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και υποψήφιος βουλευτής με τη Ν.Δ. Νομού Λέσβου κ. Χαράλαμπος Αθανασίου. 
Συγκεκριμένα ξεκίνησε από τη Σκάλα Συκαμιάς και τη Συκαμιά, όπου συναντήθηκε με κατοίκους της περιοχής. 
Ακολούθως ο κ. Αθανασίου επισκέφθηκε το Λεπέτυμνο, όπου τον περίμεναν ο Πρόεδρος του χωριού και κάτοικοι που του έθεσαν τα προβλήματα του τόπου τους. Συγκεκριμένα, του έθεσαν το ζήτημα χρηματοδότησης για την ανακαίνιση του παλιού Δημοτικού σχολείου Λεπετύμνου, καθώς και το μείζον πολεοδομικό ζήτημα με τις άδειες των ακινήτων, αφού ολόκληρο το χωριό είναι χτισμένο με μία μόλις άδεια.
Ο υποψήφιος βουλευτής Λέσβου επεσήμανε πως ο μόνος τρόπος να διευθετηθεί το πολεοδομικό ζήτημα του Λεπέτυμνου είναι μια νομοθετική παρέμβαση και πως μετά τις εκλογές, θα προσπαθήσει να το πραγματοποιήσει, όπως έκανε και με την υπόθεση των Ιαματικών πηγών Λουτρόπολης Θερμής και του ιστορικού Ξενοδοχείου Σάρλιτζα.
Στη συνέχεια, ο Υπουργός, συνοδευόμενος πάντα από συνεργάτες του επισκέφθηκε την Άργενο  ενώ η περιοδεία του ολοκληρώθηκε με την επίσκεψή του στη Μήθυμνα. Ο κ. Αθανασίου περπάτησε στα πλακόστρωτα δρομάκια του Μολύβου, συνομίλησε με κατοίκους και καταστηματάρχες, ενώ παρευρέθηκε και σε σύσκεψη στον Φορέα Τουρισμού Μήθυμνας, όπου τα μέλη τον ευχαρίστησαν για την δημιουργία της Πύλης Εισόδου. Ένα έργο όπως τόνισαν που θα δώσει τουριστική πνοή σε ολόκληρο το Βόρειο Τμήμα του νησιού. Επίσης του έθεσαν το ζήτημα της οδικής αρτηρίας Καλλονής – Πέτρας ένα έργο σημαντικό για την περαιτέρω ανάπτυξη της περιοχής και την διευκόλυνση της καθημερινότητας των περιοίκων. Ο κ. Αθανασίου λακωνικά τους είπε πως ήδη έχει κάνει ενέργειες προς αυτή την κατεύθυνση και πως ελπίζει το ζήτημα να ευοδωθεί σύντομα. Δεν θέλησε όμως να προβεί σε περαιτέρω διευκρινίσεις, αν πρώτα δεν είναι βέβαιος για το αποτέλεσμα. 
“Σε ότι αφορά το δρόμο Καλλονής-Πέτρας έχουμε κάνει κάποια σημαντικά βήματα για την υλοποίησή του. Δεν μου αρέσει να δίνω υποσχέσεις, προτιμώ αν ολοκληρωθεί η προσπάθειά μας και τότε θα σας ενημερώσω. 
Σε μια χώρα που οι υποσχέσεις παίρνουν και δίνουν, θυμίζοντας πολιτική άλλων εποχών, δεν επιθυμώ να υπόσχομαι ή να ανακοινώνω έργα η προσπάθειες που δεν έχουν ολοκληρωθεί. Ο κόσμος έχει κουραστεί από όλα αυτά και πιστεύω πως χωρίς πολλά λόγια, με μεθοδικότητα, χαμηλούς τόνους και πολλή δουλειά μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους μας. 
Η Πύλη εισόδου είναι ένα έργο ανάπτυξης του νησιού μας και δη του Βορείου τμήματος της Λέσβου, ενώ και με την Πύλη εισόδου Πλωμαρίου που έχει δρομολογηθεί, θα υπάρξει ισόρροπη ανάπτυξη και ανάσα τουριστική και οικονομική για τους επαγγελματίες ολόκληρου του νησιού.
Ενδιαφέρον παρουσιάζει το θέμα του Λεπετύμνου και θα ήθελα να σταθώ σε αυτό. Πιστεύω πως μόνο με νομοθετική παρέμβαση μπορεί να επιλυθεί το συγκεκριμένο ζήτημα και βέβαια με τη συνεργασία των τοπικών αρχών. 
Σας ευχαριστώ..”
 

Μοιράσου το άρθρο!