Πολιτική

08/05/2014 - 13:58

Περιοδεία του υποψηφίου Ευρωβουλευτή, Γ.Μπουρνού, στη Λέσβο

style="text-align: justify;"> 
Στη γενέτειρά του, τη Λέσβο, περιόδευσε από την Τετάρτη 30 Απριλίου ως την Κυριακή 4 Μαϊου ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μπουρνούς.
Το αναλυτικό πρόγραμμα της περιοδείας:
- Την Τετάρτη 30/4 ο κ. Μπουρνούς παρέστη στην παρουσίαση του βιβλίου του Σπύρου Τζόκα, «Ο κύκλος των “μάταιων” πράξεων», με συντονιστή το διευθυντή του ραδιοσταθμού «Στο Κόκκινο 105,5», Κώστα Αρβανίτη και ομιλητές την υποψήφια Περιφερειάρχη Β.Αιγαίου, Αγλαϊα Κυρίτση, τον υποψήφιο Δήμαρχο Λέσβου, Στράτο Γεωργούλα, τον υπεύθυνο των  εκδόσεων «Εύμαρος», Πέτρο Κακολύρη και την εμβληματική φυσιογνωμία της ελληνικής Αριστεράς και συνυποψήφιο Ευρωβουλευτή, Μανώλη Γλέζο.
- Την Πέμπτη 1/5 συμμετείχε στη διαδήλωση της Εργατικής Πρωτομαγιάς που διοργάνωσε το Ν.Τ. Λέσβου της ΑΔΕΔΥ. Το απόγευμα περιόδευσε μαζί με το Μανώλη Γλέζο και την Αγλαϊα Κυρίτση στην Πέτρα και το Μόλυβο.
- Την Παρασκευή 2/5 ο κ. Μπουρνούς συμμετείχε στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου με ομιλητή τον Πρόεδρο του κόμματος, Αλέξη Τσίπρα.
- Το πρωί του Σαββάτου 3/5 περιόδευσε στην αγορά της Μυτιλήνης μαζί με τον υποψήφιο Δήμαρχο Λέσβου, Στράτο Γεωργούλα και κλιμάκιο της δημοτικής κίνησης «Ο Άλλος Δρόμος».
- Την Κυριακή 4/5, κλιμάκιο με επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο Λέσβου, Στράτο Γεωργούλα, το Βουλευτή Ν.Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Ζερδελή, και τον υποψήφιο Ευρωβουλευτή, Γιάννη Μπουρνού, παρέστη στους εορτασμούς της Μονής Ταξιαρχών του Μανταμάδου και στη συνέχεια περιόδευσαν στο χωριό του Μανταμάδου. Το απόγευμα της ίδιας μέρας, ο κ. Μπουρνούς περιόδευσε στην Αγιάσο.
 
Μετά την ολοκλήρωση της περιοδείας του στη Λέσβο, ο κ. Μπουρνούς έκανε την παρακάτω δήλωση:
«Η πρωτοφανής παρουσία των συμπολιτών μας στην κεντρική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ με τον Αλέξη Τσίπρα στην Πλατεία Σαπφούς, καθώς και η καθημερινή μας επαφή με το λεσβιακό λαό στη Μυτιλήνη και τα χωριά μας, φανερώνει τη θέληση της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας για προοδευτικές αλλαγές σε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο. 
Ήρθε η ώρα να απαλλαγούμε, με την ψήφο μας, από αυτούς τους δημοτικούς, περιφερειακούς και κυβερνητικούς «άρχοντες» που καταδίκασαν τη Λέσβο και τα υπόλοιπα νησιά του Βορείου Αιγαίου στη μνημονιακή καταστροφή, την καλλικρατική υποβάθμιση, την συγκοινωνιακή απομόνωση, την πρωτοφανή ανεργία και το μαρασμό του αγροτικού κόσμου.
Καλούμε κάθε Λέσβιο και Λέσβια, κάθε πολίτη του Βορείου Αιγαίου, να μετατρέψει την οργή σε ελπιδοφόρα πολιτική πράξη, αψηφώντας τις προσπάθειες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ να σπρώξουν τους πολίτες προς την αποχή και την απάθεια. Στις 18 και τις 25 Μαϊου η Λέσβος των δημοκρατικών αγώνων θα ξαναγίνει πρωταγωνίστρια της μεγάλης νίκης του λαού μας, στο Δήμο, την Περιφέρεια και τις Ευρωεκλογές!
 
 
 
 

Μοιράσου το άρθρο!