Πολιτική

12/05/2015 - 14:18

Περιοδείες Γιάννη Ζερδελή το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Μαΐου

Ο

βουλευτής Γιάννης Ζερδελής συνοδευόμενος από μέλη της Ν.Ε. Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ περιόδευσε το Σάββατο στα χωριά Κάπη και Πελόπη, ενώ την Κυριακή πραγματοποίησε ομιλία στο Πλωμάρι.

Ο βουλευτής συνομίλησε σε καλό κλίμα με τους πολίτες κάνοντας απολογισμό των εκατό πρώτων ημερών της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. Ανάμεσα στα άλλα αναφέρθηκε στο νόμο για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, το επίδομα ενοικίου, την επιδότηση σίτισης, τη ρύθμιση θεμάτων μεταφοράς μαθητών, τις παροχές ασθένειας σε είδος για άνεργους, υποαπασχολούμενους κ.λπ., την κατάργηση του 5ευρου στα νοσοκομεία, τις ρυθμίσεις ληξιπρόθεσμων και ασφαλιστικών οφειλών, την κατάργηση ποινών για οφειλέτες στον ΟΑΕΕ και το ΕΤΑΑ, τους νόμους για την αντιμετώπιση της βίας στον αθλητισμό, την επανασύσταση της ΕΡΤ, την επαναπρόσληψη των αντισυνταγματικά απολυμένων στο δημόσιο, τον εκδημοκρατισμό της διοίκησης.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε ιδιαιτέρως στα αγροτικά ζητήματα. Ο κ. Ζερδελής ενημέρωσε τους πολίτες για τη λύση που έδωσε η κυβέρνηση στο θέμα της έγκαιρης εκτέλεσης της δακοκτονίας, καθώς και για την απλοποίηση της διαδικασίας υποβολής της αίτησης των κτηνοτρόφων στον ΟΣΔΕ (βεβαιώσεις δασαρχείου - τοπογραφικά). Μάλιστα σύντομα αναμένεται να έρθουν στη βουλή τα νομοσχέδια για τα βοσκοτόπια και τους συνεταιρισμούς.

Σχετικά με το θέμα της αμοιβής του κτηνιάτρου εκτροφής (που ψηφίστηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση) ανέφερε ότι στις προθέσεις του Υπουργείου είναι να αναλάβει τη σχετική δαπάνη το κράτος και γι' αυτό οι κτηνοτρόφοι θα πρέπει να περιμένουν την Υπουργική Απόφαση που θα εκδοθεί.

Με το πέρας των περιοδειών, ο βουλευτής δήλωσε:

«Βρίσκομαι σε συνεχή διαβούλευση με εκπροσώπους των αγροτών και της ηγεσίας του Υπουργείου για την επίλυση χρόνιων και άλυτων μέχρι σήμερα προβλημάτων του αγροτικού μας τομέα, όπως αυτά της διαχείρισης των αποβλήτων των ελαιοτριβείων, της επιλεξιμότητας των βοσκοτόπων και των πληρωμών που εκκρεμούν (επιστροφές ΦΠΑ, βιολογικά, εκκαθάριση εξισωτικής, κ.λπ.). Όπως είναι λογικό, τα προβλήματα τόσων ετών δεν λύνονται από τη μια μέρα στην άλλη. Η κυβέρνηση καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια και προς αυτή την κατεύθυνση χρειάζεται την αρωγή και τις προτάσεις του αγροτικού κόσμου.»

Μοιράσου το άρθρο!