Πολιτική

29/03/2022 - 09:15

Περιοδείες και Συναντήσεις της Μαρίας Κομνηνάκα στη Λέσβο

Συνεχίζεται η πολιτική εξόρμηση της Τ.Ε. Λέσβου του ΚΚΕ, ενάντια στην εμπλοκή της χώρας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και στην εντεινόμενη ακρίβεια.  Τονίστηκε ιδιαίτερα η σημασία της επιτυχίας της απεργίας στις 6 του Απρίλη, για να διεκδικηθούν άμεσα μέτρα προστασίας του λαϊκού εισοδήματος και για να διαδηλώσει ο λαός του νησιού μέσα από τους φορείς του ενάντια στην εμπλοκή της χώρας σε πόλεμο. Συγκεκριμένα:

ΠΕΡΙΟΔΕΙΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΚΟΜΝΗΝΑΚΑ

Η βουλευτής Λέσβου του ΚΚΕ, συνοδευόμενη από το γραμματέα της Τ.Ε. Κώστα Ρήγα και μέλη του Κόμματος από τις κατά τόπους οργανώσεις πραγματοποίησε τις εξής περιοδείες και συναντήσεις:

  • Το Σάββατο 26/3 στο Πλωμάρι, όπου συνομίλησε με κατοίκους της περιοχής αλλά και επαγγελματίες στην αγορά. Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η ακρίβεια και οι φουσκωμένοι λογαριασμοί του ρεύματος,καθώς και η απάντηση που πρέπει να δοθεί με ισχυροποίηση της διεκδίκησης άμεσων μέτρων από το κράτος και την κυβέρνηση, καθώς και η ισχυροποίηση του ΚΚΕ, για να δυναμώσει η φωνή του λαού μέσα και έξω από το κοινοβούλιο.
  • Την Κυριακή 27/3 στην  Άντισσα, όπου οι κάτοικοι του χωριού, έδειξαν την αγανάκτησή τους από την εντεινόμενη ακρίβεια που προστίθεται στα προβλήματα του χωριού από την υποστελέχωση σε υπηρεσίες, με πιο χαρακτηριστική την κατάσταση στα ΕΛΤΑ και το Κέντρο Υγείας. Συζητήθηκε αναλυτικά η πρόταση του ΚΚΕ κόντρα στην αδιέξοδη πολιτική των κυβερνήσεων, που από τη μία θεωρεί τη λαϊκή ανάγκη κόστος αλλά για τα μονοπώλια και τις ΝΑΤΟϊκές δεσμεύσεις είναι ανοιχτοχέρα. Πραγματοποιήθηκε συνάντηση και με τον πρόεδρο της κοινότητας Κυριάκο Καραμιχαήλ, που επιβεβαίωσε τα προβλήματα των κατοίκων και των γύρω χωριών.
  • Τη Δευτέρα 28/3 πραγματοποιήθηκε συνάντηση στην Καλλονή με την Εμμανουέλα Κουμπαρέλη, Υπεύθυνη του Τμήματος Αγροτικής Οικονομίας Καλλονής της Περιφέρειας, όπου έγινε ενημέρωση για το φράγμα Τσικνιά, τις ως τώρα μελέτες και τη γνωμοδότηση του Τμήματος, σχετικά με τις Περιβαλλοντικές Επιπτώσεις του προωθούμενου έργου. Επισημάνθηκε από τη βουλευτή ότι το φράγμα Τσικνιά, είναι ένα έργο που θα μπορούσε να λειτουργήσει προς όφελος του λαού της περιοχής και να συμβάλλει στην αναζωογόνηση της αγροτικής παραγωγής, με την κάλυψη των αρδευτικών αναγκών του κάμπου και την υδροδότηση των γύρω χωριών που αντιμετωπίζουν χρόνια προβλήματα στην υδροδότηση. Ωστόσο, δεν μπορεί και δεν πρέπει να αγνοηθούν εύλογες ανησυχίες που εκφράζονται σχετικά με τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις, ιδίως στον Κόλπο Καλλονής αλλά και τους κινδύνους που εγκυμονεί η κατασκευή ενός τέτοιου μεγέθους φράγματος, σε περίπτωση ενεργοποίησης του σεισμικού ρήγματος στην περιοχή, που αντίθετα μπορούν να αποφευχθούν με τη μείωση της χωρητικότητας του φράγματος, με βάση τις πραγματικές ανάγκες, όπως και οι ίδιες οι γνωμοδοτήσεις του αρμόδιου Τμήματος επιβεβαιώνουν. Ακόμα, κατά τη συζήτηση αναδείχτηκε η σοβαρή υποστελέχωση της υπηρεσίας και η ανάγκη να γίνουν άμεσα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ώστε να μπορεί η υπηρεσία να υλοποιεί με επάρκεια το έργο της στο σημαντικό για όλη την Περιφέρεια τομέα της πρωτογενούς παραγωγής.
  • Επίσης τη Δευτέρα 28/3 πραγματοποιήθηκε περιοδεία στο ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ (Κέντρο Φυσικής Ιατρικής Αποκατάστασης)  στα Δάφια, όπου η βουλευτής συναντήθηκε με το προσωπικό και τον υπεύθυνο του Κέντρου Λάμπρο Σταθάκη. Η βουλευτής επισήμανε τη σημασία λειτουργίας και προσφοράς του Κέντρου, με διαφύλαξη του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα του, ενάντια στη συνεχιζόμενη πολιτική της ιδιωτικοποίησης των διαφόρων τομέων του συστήματος υγείας. Τόνισε ότι πρέπει να στηριχτεί περισσότερο με όλο το αναγκαίο προσωπικό για να καλύπτονται με επάρκεια οι ανάγκες όλων όσων το χρειάζονται αλλά και την πρόσληψη οδηγού για την εξασφάλιση της μεταφοράς των ασθενών, ειδικά από τη στιγμή που το Κέντρο καλύπτει όλο το νησί.
  • δ

ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΙΟΔΕΙΕΣ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΤΟΜΕΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

  • Την Τετάρτη 23/3 και την Πέμπτη 24/3 η Νίκη Τσιριγώτη πραγματοποίησε περιοδεία σε υπηρεσίες του δήμου και σε εργάτες της καθαριότητας.
  • Την Κυριακή 27/3 ο Στρατής Κόμβος περιόδευσε στην Αγιάσο.

Μοιράσου το άρθρο!