Πολιτική

09/06/2022 - 08:58

Περισσότερες παρεμβάσεις για την ανάδειξη του Γεωπάρκου Λέσβου ζήτησε ο Ιάσων Πιπίνης από τον Γιώργο Αμυρά

Περισσότερες παρεμβάσεις για την ανάδειξη και αξιοποίηση του Γεωπάρκου της Λέσβου, και ένταξη στο πρόγραμμα για τη δημιουργία εθνικού δικτύου μονοπατιών, ζήτησε ο Ειδικός Σύμβουλος του Πρωθυπουργού, με καταγωγή από το Μεσότοπο, κ. Ιάσων Πιπίνης, στη συνάντηση που είχε με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιώργο Αμυρά.

Όπως αναφέρει σε ανάρτηση του στο διαδίκτυο ο κ. Πιπίνης, ήδη εδώ και έναν χρόνο προωθεί το συγκεκριμένο ζήτημα. «Πριν από έναν χρόνο με δική μου πρωτοβουλία είχε πραγματοποιηθεί επίσκεψη στη Λέσβο της Υφυπουργού Τουρισμού κ. Σ. Ζαχαράκη και του Υφυπουργού Περιβάλλοντος κ. Γ. Αμυρά. Στο επίκεντρο εκείνης της επίσκεψης μας βρέθηκε το Γεωπάρκο της Λέσβου. Όλο αυτό το διάστημα, από την πλευρά μου, προωθώ το ζήτημα της ανάδειξης του, καθώς αυτό αναμφισβήτητα θα συμβάλει και στην ανάπτυξη του τουρισμού στο νησί. Έχουμε πια σημαντικά αποτελέσματα. Ανάμεσα στις παρεμβάσεις που έχουν υλοποιηθεί είναι η χρηματοδότηση με 120.000 ευρώ μέσω του ΟΦΥΠΕΚΑ του Γεωπάρκου Λέσβου, που θα χρησιμοποιηθεί, μεταξύ άλλων, για τοποθέτηση πινακίδων, δημιουργία application, τη φύλαξη, τον καθαρισμό, τη διάνοιξη μονοπατιών, κλπ», τονίζει ο κ. Πιπίνης.

Ο στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργού επισημαίνει επίσης πως στη συνάντηση του με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ζήτησε να ενταχθεί η Λέσβος στο πρόγραμμα που αναμένεται να χρηματοδοτήσει το Υπουργείο για τη δημιουργία και αναβάθμιση του εθνικού δικτύου μονοπατιών, διαδρομών πεζοπορίας και ποδηλασίας, σε πολλούς Δήμους σε όλη την Ελλάδα. «Πρέπει η Λέσβος να ενταχθεί στο πρόγραμμα δημιουργίας εθνικού δικτύου μονοπατιών, το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στο καλοκαίρι. Στο επίκεντρο αυτών των μονοπατιών είναι απαραίτητο να βρίσκεται το Απολιθωμένο Δάσος της Λέσβου. Θα περιλαμβάνει επίσης ποδηλατικές διαδρομές, αλλά και μονοπάτια με πρόσβαση σε ΑμεΑ. Ζήτησα από τον κ. Υφυπουργό να υπάρξει μέριμνα ώστε η Λέσβος να βρίσκεται σε αυτόν τον σχεδιασμό και να υπάρξει η αναγκαία χρηματοδότηση», υποστηρίζει ο Ειδικός Σύμβουλος του Πρωθυπουργού κ. Ιάσων Πιπίνης.

«Η ανάπτυξη του τουρισμού μπορεί να συμβάλλει ουσιαστικά στην αναμόρφωση της Λέσβου και προς τον σκοπό αυτό, αναμφισβήτητα το μοναδικό παγκόσμιο μνημείο που έχει το νησί μας, το Γεωπάρκο Σιγρίου, πρέπει να αξιοποιηθεί και να αναδειχθεί στο έπακρο», καταλήγει ο κ. Πιπίνης, ο οποίος από σήμερα βρίσκεται στη Λέσβο για συναντήσεις με φορείς και κατοίκους.

Μοιράσου το άρθρο!