Πολιτική

15/11/2011 - 15:09

Περνά στην Ιστορία η γραμμή Μυτιλήνη - Μύρινα - Θεσσαλονίκη

Παρελθόν αποτελεί πλέον μια «ιστορική» ακτοπλοϊκή γραμμή. Ο λόγος για την χαρακτηρισθείσα «άγονη» τα τελευταία χρόνια γραμμή Μυτιλήνη - Μύρινα - Θεσσαλονίκη.

Ο λόγος, όπως είπε ο γενικός γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Δημήτρης Χαλκιώτης: δεν υπάρχουν χρήματα για την επιδότηση της λειτουργίας της.

Η γραμμή συνέδεε μία φορά την εβδομάδα τη Λέσβο και τη Λήμνο με τη Θεσσαλονίκη. Από το 1974 και μέχρι πριν από λίγα χρόνια το δρομολόγιο πραγματοποιούνταν χωρίς επιδότηση από το πλοίο της ΝΕΛ.

Στα μέσα της προηγούμενης δεκαετίας η γραμμή κρίθηκε ασύμφορη από την εταιρεία που την εκτελούσε και σταμάτησε την εξυπηρέτησή της. Προκειμένου να διατηρηθεί η συγκεκριμένη σύνδεση το τότε υπουργείο Αιγαίου την κήρυξε άγονη και ακολούθησε ο σχετικός διαγωνισμός. Το πλοίο της ΑΝΕΚ «Λισσός» την εξυπηρετεί μέχρι πέρυσι που το πλοίο αποσύρθηκε από το Βόρειο Αιγαίο.

Ακολούθησε η ΝΕΛ που εξυπηρέτησε την γραμμή τον Αύγουστο χωρίς μίσθωμα. Η εταιρεία σταμάτησε να εξυπηρετεί τη γραμμή στις αρχές του περασμένου Σεπτεμβρίου. Τώρα ήρθε και η απόφαση για διακοπή της γραμμής λόγω έλλειψης χρημάτων.

Σ. ΜΠΑΛΑΣΚΑΣ / Ελευθεροτυπία

Μοιράσου το άρθρο!